Hjem Nyheter Strategi: Pirelli tror ett stopp er raskest

Strategi: Pirelli tror ett stopp er raskest

Foto: Marcel van Hoorn / Red Bull Content Pool
Fredagens amputerte trening gjorde at hverken Pirelli eller teamene sitter på så mye data som de gjerne skulle hatt før dagens løp – men dekkleverandøren tror på et stopp.

Etter 24 år er F1 tilbake i Portugal – og banen på Algarve-kysten er definitivt noe for seg selv. Det nye banedekket fører imidlertid til den litt interessante kombinasjonen av lite grep – men forholdsvis høy dekkslitasje. Pirelli har levert de tre hardeste dekkblandingene denne helgen – og teamene har opplevd varierende grep – også innenfor samme gummiblanding.

LES OGSÅ: Faren til Vitaly Petrov skutt og drept

Både de to Mercedes-førerne og Charles Leclerc kom seg videre fra Q2 på medium – mens resten av de syv første brukte de myke dekkene.

De øvrige 10 har som vanlig mulighet til å velge dekk før de 66 rundene.

Pirelli vurderer at det raskeste vil være å gå for en strategi der man starter på medium dekk, kjører 32 runder og avslutter på den hardeste gummiblandingen.

LES OGSÅ: Mercedes bestemmer ikke Russels fremtid

For de som starter med soft – tror Pirelli at de bør gå inn en gang før runde 18 og deretter gå for den hardere gummiblandingen.

Værmeldingen antyder imidlertid at søndag kan bli en del kjøligere enn helgen har vært så langt noe som kan åpne for at man kjører 14-runder på soft før man tar to stint på medium.