Hjem Nyheter Hamilton vant – Verstappen måtte bryte

Hamilton vant – Verstappen måtte bryte

Foto: LAT images
Selv om det viste seg å være vanskelig å kjøre forbi på Imola, ble det likevel et dramatisk løp da F1 returnerte til den gamle racerbanen.

Valtteri Bottas startet på pole og tok starten – Lewis Hamilton derimot hadde ikke sin beste start og måtte slippe Max Verstappen forbi seg. Nederlenderen presset Bottas gjennom mange runder, mens Hamilton klaget over at det var vanskelig å komme i posisjon til å forsøke å komme forbi.

Det hele endret seg imidlertid da både Verstappen gikk inn først og la press på Bottas som fulgte etter. Det gjorde imidlertid ikke Lewis Hamilton – som ble liggende ute. Da Renaulten til Ocon stoppet ute på banen, så ble det virtuell sikkerhetsbil og Hamilton kunne gå inn og var ute fire sekunder.

Bottas hadde på det tidspunktet også fått beskjed om at han hadde en større skade under bilen – noe som etter hvert gjorde det vanskelig å holde Verstappen bak seg.

Det klarte da også nederlenderen å utnytte på runde 42 da Bottas kom for langt ut og ved hjelp av DRS kom Verstappen seg forbi.

Åtte runder senere spant Verstappen av banen og ble stående i grusfellen – trolig som følge av at noe ble ødelagt i hjulopphenget – eller at dekket eksploderte.

Da sikkerhetsbilen kom ut, rakk ikke Hamilton å gå inn – det gjorde imidlertid Bottas som satte på myke dekk. Briten måtte fortsette en helt runde og tok igjen sikkerhetsbilen, men han rakk likevel inn og fulgte Bottas eksempel – og kom seg ut igjen i tet.

En som ikke var like heldig bak sikkerhetsbilen var George Russell. Da han skulle akselerere for å holde dekkene varme, spant han ut av banen og ødela det som så ut til å bli en svært gledelig poengplass for den talentfulle briten.

Sikkerhetsbilen gikk inn på runde 58 og kampen om plassene fra tredje og bakover ble knallhard. Albon spant av og Kvyat presset Ricciardo helt inn mot mål, men måtte nøye seg med fjerdeplass.

Dagens resultat sørget også for at Mercedes tar sitt syvende konstruktørmesterskap – noe som er nok en rekord som skal bli vanskelig å slå.