Hjem Nyheter Verstappen: 90 prosent ville vunnet i årets Mercedes

Verstappen: 90 prosent ville vunnet i årets Mercedes

Max Verstappen sier 90 prosent av dagens førere ville vunnet om de satt i en Mercedes. Foto: Andy Green/Red Bull Content Pool .

Max Verstappen sier han ikke er frustrert over Mercedes-dominansen, men at 90 prosent av alle dagens F1-førere ville vunnet om de satt i en Mercedes W11.

Mange trodde at Verstappen ville ha en god mulighet til å utfordre Mercedes denne sesongen – i stedet har nederlenderen har sin del med uflaks og problemer –  og befinner seg i ingenmannsland bak de to Mercedes-førerne.

LES OGSÅ: Sånn blir 2021-sesongen – håper vi…

Så langt denne sesongen har han bare vært i stand til å vinne ett løp – det såkalte 70-årsjubileumsløpet på Silverstone.

– Ja – jeg befinner meg i ingenmannsland i årets mesterskap. Jeg trodde jeg aldri kom til å kunne være med å kjempe om mesterskapet i år. Jeg ender opp på tredje om ikke fortsetter å bryte – og det er der vi hører hjemme, sier Verstappen til F1.com.

Han sier at det ikke spiller noen rolle om du er 10 eller 60 poeng bak så lenge du ikke er rask nok.

– Vi må finne ut hva som gjør at vi har brutt fire ganger, og sørge for å gjøre det bedre.

Verstappen sier at han fortsatt er motivert – selv om han fortsatt ikke tror at han kan true Hamilton.

– Jeg er ikke frustrert og har stor respekt for hva de har oppnådd. Frustrasjonen er ikke over Lewis i en Mercedes. For å være ærlig, 90 prosent av dagen førere kunne vinne i den bilen. Jeg har ikke noe imot Lewis – han er en fantastisk fører – men så dominerende er den bilen. Du må akseptere den situasjonen du er i – og gjøre det beste ut av det. Jeg er ikke frustrert – jeg blir mer konsentrert og forsøker enda hardere på å slå dem.

Hovedproblemet med årets Red Bull er at den har vært langt mer uforutsigbar og vanskelig å kjøre enn slik det så ut etter testing i vindtunnelen. Riktignok har bilen gradvis blitt bedre gjennom sesongen, men likevel har ikke Verstappen tro på at man kan true Mercedes heller i 2021.

LES OGSÅ: Vietnam droppes etter korrupsjonsskandale

– Det er begrenset hvor mye du kan utvikle en bil gjennom sesongen. Mulig andre i teamet har en annen oppfatning – men fra min side er det lite realistisk at vi klarer det. Så neste år blir tøft – forhåpentligvis kan vi bli litt bedre – men det blir vanskelig å slå Mercedes.

Verstappen har imidlertid langt større forventinger til en helt ny bil fra 2022 – og er tydelig på hva som er det viktigste at Red Bull blir bedre på:
– Først og fremst er vi alltid for trege på begynnelsen av sesongen, så må være sikre vi har en bil som er klar fra første dag. Hvordan skal vi få til det? Vi har tydeligvis ikke funnet ut hvordan, så vi må gjøre ting på en annen måte.

Verstappen påpeker at teamet har gode pitstop – er gode på strategi – men at bilen ikke er bra nok.
– Vi mangler opplagt nok krefter i motoren – det og flere andre ting må på plass for å kjempe med Mercedes, sier Verstappen.