Hjem Nyheter Stroll beholder pole

Stroll beholder pole

Foto: Racing Point
Lance Stroll sto i fare for å miste sin første pole etter at han var under etterforskning for å ha unnlatt å ta hensyn til gulflagg. 

Canadieren tok sin første pole under svært vanskelige forhold på Istanbul Park – der han var raskest foran Max Verstappen og teamkompis Sergio Perez.

Stroll var imidlertid lenge i fare etter at han ikke skal ha tatt tilstrekkelig hensyn til gulflagg i sving 7.

Dommerne sendte ut en melding rett etter kvalifiseringen og sier at han må inn på teppet og forklare sin side av det som skjedde.

Han ble imidlertid frikjent med følgende begrunnelse:
“Dommerne hørte uttalelse fra både fører av bil 18 og en representant for teset – og så på video, telemetri og annen informasjon. Da bil 18 kommer til sving 7 vises ett enkelt gult flagg for sektoren på grunn av bil nummer 11 (Sergio Perez) har vært av banen.
Bil 18 gikk tydelig av gass og rullet gjennom svingen før den aksiellerte etter at den hadde passert hendelsen. Sektortiden viste tydelig at banen tørket opp at at alle runde var raskere enn den forrige.”

LES OGSÅ: Tyrkisk oddsbombe

Stroll skal ha fått beskjed om gulflagg over radioen, men fikk beskjed om at det bare var «et enkelt gulflagg – så han kunne bare pushe».

Straff for Sainz
Carlos Sainz har fått tre plasser straff på morgendagens grid for å ha hindret Sergio Perez i kvalifiseringen.

Sainz ble bare nummer 13 etter at McLaren bestemte seg for å gamle med intermediate i Q2 – mens Lando Norris ble nummer 11.

Nå må imidlertid spanjolen starte fra 16. startspor etter å ha hindret Perez i Q2.