Hjem Nyheter Hamilton vant løpet og VM-tittelen

Hamilton vant løpet og VM-tittelen

Foto: Mercedes - LAT Images
Det ble et spennende løp i Tyrkia – der få av de raskeste på kvalifiseringen klarte å gjøre det om til et virkelig godt resultat. Det gjorde imidlertid Hamilton som vant løpet og dermed også sin 7. VM-tittel.

Dagen i Tyrkia startet med sol – men før løpet skulle starte kom det en solid regnskur som i praksis aldri tørket skikkelig opp i løpet. Dermed ble det et løp som startet på Wet – før de fleste ganske raskt skiftet til Intermediate.

Selv om Lance Stroll startet løpet med å ta en klar ledelse – ble det bare en ganske skuffende niendeplass på canadieren.

En langt bedre dag ble det for Sergio Perez og Sebastian Vettel som ble nummer to og tre.

Vettel passerte teamkompis Leclerc gjennom siste sving, og får en pallplass som mange nok unner ham.

Dagens resultat sørger for at Lews Hamilton har samme antall verdensmesterskap som Michael Schumacher.

Det ble en svært langsom start i dagens løp – særlig for Red Bull-førerne som måtte se seg passert i starten.

Esteban Ocon hadde en strålende start og fulgte Sergio Perez inn i den første svingen som nummer tre. Han ble imidlertid truffet av Daniel Ricciardo og spant av.

Stroll og Perez dro i fra mens Hamilton klatret fra sjette til tredje. Han gled imidlertid av banen i sving 9 og ble passert av Vettel som hadde kjørt seg opp fra 11.

På slutten av den første runden ledet allerede Stroll med nesten fire sekunder på Perez, og canadieren satte en rekke raske rundetider før meksikaneren begynte å spise seg inn på teamkompisen.

Etter at Leclerc hadde vist at det var på tide å bytte til intermediate allerede på sjette runde – begynte de ulike førerne å komme inn – også de som lå lengst foran.

Verstappen ble liggende bak Vettel frem til tyskeren gikk inn og nederlenderen kunne sette opp farten i noen runder.

Perez gikk inn en runde før Verstappen – men brukte for lang tid på å bytte høyre forhjul og da Red Bull kom inn klarte Verstappen å komme seg forbi Vettel og var rett bak Perez.

Da Stroll stoppet hadde han en ledelse på 10,7 sekunder – og løpet roet seg mens virtual safety car ble aktivert frem til runde 13.

Da løpet kom i gang igjen hadde Red Bull mulighet til å få opp farten og Verstappen presset Perez hardt.

Verstappen begynte jakten på Strolls ledelse, men da han forsøkte seg på innsiden i sving 11, kom han for langt ut og snurret i høy hastighet. Han havnet dermed bak både Albon, Vettel og Hamilton.

I tillegg hadde han ødelagt dekkene sine og måtte gå i pit for et nytt sett med intermediate. Det gjorde at han havnet helt tilbake på åttendeplass.

Da løpet gikk inn på runde 24 hadde Perez redusert avstanden til Stroll til fire sekunder – mens Albon forsvant bakover med dekk som var i ferd med å gå i oppløsning.

Nok en gang viste det seg at veteranene Hamilton og Vettel var bedre til å ta vare på dekkene sine.

Lenger foran kom Perez nærmere Stroll – og teamet valgte å ta ham inn.

Han kom ut igjen som nummer fire – bak Verstappen.

Hamilton var tydelig på at han ville ligge ute – og mot slutten av runde 37 var han bare ett sekund bak Perez. Han kjørte forbi ham inn mot sving 12 og tok ledelsen.

Han distanserte Perez raskt – og skaffet seg nesten 20 sekunders ledelse etter rundt 10 runder.

Bak Vettel var det flere førere som kjempet – en av dem var teamkompis Leclerc som passerte Vettel med god hjelp av DRS.

Det ble stadig varslet om mulig regn – men Hamilton valgte å bli liggende ute – dette til tross for at dekkene hans var helt ødelagte – og det sikret seieren for ham – til slutt med komfortable 31,6 sekunder.

Perez kjempet for pallplassen men ble presset tøft av Leclerc. Det ble imidlertid den unge monegaske føreren som gikk tapende ut av duellen – ikke bare havnet han bak Perez – men han ble også passert av Vettel som altså ble nummer tre.

For Bottas ble det en dårlig dag på jobben – han spant ikke mindre enn fire ganger og klarte ikke å holde liv i tittelkampen.

POS FØRER TEAM AVSTAND
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h42m19.313s
2 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 31.633s
3 Sebastian Vettel Ferrari 31.960s
4 Charles Leclerc Ferrari 33.858s
5 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 34.363s
6 Max Verstappen Red Bull/Honda 44.873s
7 Alexander Albon Red Bull/Honda 46.484s
8 Lando Norris McLaren/Renault 1m01.259s
9 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 1m12.353s
10 Daniel Ricciardo Renault 1m35.460s
11 Esteban Ocon Renault 1 Runde
12 Daniil Kvyat AlphaTauri/Honda 1 Runde
13 Pierre Gasly AlphaTauri/Honda 1 Runde
14 Valtteri Bottas Mercedes 1 Runde
15 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 1 Runde
16 George Russell Williams/Mercedes 1 Runde
17 Kevin Magnussen Haas/Ferrari Stoppet
Romain Grosjean Haas/Ferrari Brutt
Nicholas Latifi Williams/Mercedes Brutt
Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari Brutt