Hjem Nyheter Flere juniorer får sjansen

Flere juniorer får sjansen

Foto: Ferrari
Både Williams og Ferrari har sluppet navn på førere som vil delta i testingen som skal foregå etter løpet i Abu Dhabi.

For Williams skal Roy Nissany og Jack Aitken kjøre under testingen som er satt opp for at teamene skal få testet noen av juniorførerne sine.

Nissany vil i tillegg også kjøre sin tredje fritrening fredagen før Bahrain Grand Prix next weekend.  Israeleren har tidligere kjørt første trening før Spania og Italia Grand Prix.

– Testen i Abu Dhabi er nok en god mulighet til å forbedre hvordan jeg samhandler med bilen. I motsetning til en fritrening gir en test mer tid til å optimalisere kjøringen min.

Også Aitken fikk muligheten til å kjøre en trening før det andre løpet i Østerrike – og gleder seg stort til å få mer tid i bilen

For Ferrari er det en av de dominerende førerne i årets F2- sesong, Robert Shwartzman og Antonio Fuoco som får en mulighet i SF1000.

Shwartzman som vant F3 mesterskapet for Prema i 2019 – kjører i år for SMP Racing og vant både i Ungarn og på Red Bull Ring.

Russeren testet en tre år gammel Ferrari på Fiorano tidligere i år – men gleder seg opplagt til å kjenne på årets bil.
– Jeg kan knapt vente på teste 2020-bilen, og kjøre sammen med mange andre førere som jeg har konkurrert mot i F2. Planen er å kose meg hvert eneste minutt jeg får i bilen.

For Fuoco, som i flere år har vært en del av Ferrari Driver Academy, har i all hovedsak tilbragt tid i simulatoren, men fikk en test med teamet i 2019. Dette blir imidlertid hans første sjanse til å teste SF1000.
– Jeg har enormt mange virtuelle runder i denne bilen, så jeg gleder meg til å testet ekte vare. Det er svært nyttig for en fører som meg å sjekke hvordan korrelasjonen mellom verktøyet jeg vanligvis har tilgang på og hvordan bilen faktisk fungerer ute på banen, sier Fuoco.