Hjem Nyheter Pappaen min er sterkere enn pappaen din

Pappaen min er sterkere enn pappaen din

Den tidligere eieren av Force India – den indiske forretningsmannen Vijay Mallya – sier at Lawrence Stroll ville betale en bakmann for å sikre overtagelsen av teamet.

Kampen mellom noen av de rikeste pappaene i F1 har nå tatt veien inn i rettsalen.

Lawrence Stroll har nemlig blitt trukket inn i en rettsak som pågår i Storbritannia.

LES OGSÅ: 10 rekorder Hamilton neppe vil ta

Da den kanadiske forretningsmannen Lawrence Stroll kjøpte Force India for rundt en milliard og døpte det om til Racing Point og ga sin sønn ett av setene.

Stroll hevder påstandene som nå fremsettes i britisk rett er falske.

Påstandene ble imidlertid fremsatt under ed av en forretningsforbindelse av den russiske forretningsmannen Dmitry Mazepin, som tapte budkrigen rundt Force India.

LES OGSÅ: Flere juniorer får sjansen

Nå har Mazepin – som tilfeldigvis også har en sønn med F1-ambisjoner – saksøkt administratorene av Force India-teamet for å ha brutt regler i forbindelse med budprosessen.

Sønnen, Nikita Mazepin, kjører som kjent i F2 denne sesongen – men er tippet som teamkompis med Mick Schumacher i Haas neste sesong.

Dr. Mallya – som blant annet eier ølmerket Kingfisher – kjemper mot å bli utlevert fra Storbritannia til India der han er siktet for flere uregelmessigheter knyttet til forretningsdriften sin.

Disse siktelsene skapte store problemer for Force India-teamet, og for å komme seg ut av vanskelighetene hentet de inn spesialkompetanse fra selskapet FRP for å hjelpe til å selge teamet.

I en skriftlig forklaring fra Paul Ostling, som er jobber i et av selskapene til Mazepin, gjødselselskapet Uralkali, hevder at Dr. Mallya fortalte ham at Stroll skal ha tilbudt ham «hyggelig utgang» av selskapet ved et salg til ham.

Ostling forklarte at han hadde fått telefon fra Mallya i august 2018 som fortalte at han hadde blitt enig med Stroll om en betydelig høyere pris enn hva budet fra Uralkali var på.

I denne samtalen hadde han forstått det slik at Lawrence Stroll hadde blitt enig om å betale ut et kompensasjon til Mallya som en del av dealen.

Retten vil avgjøre hvem som er den sterkeste.