Hjem Nyheter Ny dekktest i Bahrain

Ny dekktest i Bahrain

Pirelli bekrefter at 2021-dekk vil testes av førerne under fredagens trening før Bahrain Grand Prix.

De nye dekkene ble første gang testet før Portugal Grand Prix, der teamene brukte dem i de første 30 minuttene av den andre fritreningen.

I Bahrain vil hvert av teamene få to sett med neste års C3-blanding, og må bruke ett sett under FP2 og ett sett som kan brukes fritt i en av fredagstreningene.

I tillegg – under det andre løpet i Bahrain skal teamene kjøre neste års C4-blanding i den siste av de to treningene på fredag.

Sjefen for Pirelli, Mario Isola, sier at testingen også skal bidra til å gi førerne en mulighet til å få erfaring med dekkene de skal bruke neste sesong.

Det andre løpet i Bahrain skal gå på den såkalte ytre banen – og ifølge Isola forventer de en annen dekkslitasje en på den tradisjonelle banen.

– Vi forventer to ganske ulike opplevelser de to helgene i Bahrain. Den mest interessante av løpene blir nok Sakhir Grand Prix, som ikke ligner på noen andre baner vi har kjørt på tidligere, selv om halvparten av den er en standard Grand Prix-bane. Vi har noe data fra simulatorer, men vi må vente på den informasjonen vi får fra den første frie trening når det kommer til slitasje, degradering og tilhørende strategi. I tillegg har vi dekk som er mykere enn i fjor, noe som åpner opp for flere strategier, sier Isola.