Hjem Nyheter Albon innrømmer feil

Albon innrømmer feil

Avkjøringen til Alexander Albon kan være med på å avgjøre fremtiden til Red Bull-føreren.

Den unge britisk-thailandske føreren krasjet under den andre treningene før helgens løp i Bahrain, og måtte innrømme at det utelukkende var hans egen feil.

Albon har hatt en tøff sesong, der han har slitt med å holde følge med teamkompis Max Verstappen, innrømmer at han burde ha gitt seg da han kom langt ut gjennom den siste svingen.

– Det var en av de tingene som skjer, men jeg burde ha gått av gassen. Jeg ble overrasket over mangelen på grep, og det situasjonen ble svært vanskelig – det var ikke morsomt.

Krasjet kom midt i den andre treningen, som ble kjørt under flomlyset på Bahrain International Circuit. Kollisjonen skadet hele høyre siden av bilen hans, men Albon slapp unna uten skader.

Kampen om å sikre seg plassen i Red Bull også neste år er tøff, og han har fått klar beskjed om at han må levere bedre resultater.

– Jeg har forsøkt på ulike ting, men uten at det har fungert  – men nå følte jeg virkelig at at jeg var i ferd med å få opp farten.

Teamsjef Christian Horner var opplagt oppgitt over krasjen og karakteriserte kostnaden for å reparere bilen som «betydelig».

– Det viktigste er at Alex er ok. Det er opplagt betydelig skade, men monocoquen og motoren ser uskadet ut og det er ikke den girkassen vi skal bruke i løpet. Der imidlertid ingen tvil om at det holder gutta i arbeid utover kvelden.