Hjem Nyheter Mick Schumacher: Ville helst kjørt med Kimi

Mick Schumacher: Ville helst kjørt med Kimi

Alfa Romeo har bestemt seg for å fortsette med Kimi Räikkönen og Antonio Giovinazzi – det er nok en skuffelse for Mick Schumacher som ønsket teamet som sitt første i F1.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at den 21-år gamle sønnen til legenden Michael Schumacher vil sitte i den ene Haas-bilen i 2021.

– Det er ikke så lenge før vi offentliggjør førerne våre for neste år. Det vil skje i løpet av maksimalt to uker, så dere må være tålmodige, sa teamsjef Gunther Steiner i Bahrain.

Slik det ser ut nå blir det russiske Nikita Mazepin som blir Schumachers teamkompis.

– Jeg ser på neste år som et godt år å starte med to nykommere – om vi gjør det. Ettersom neste års bil ikke trenger utvikling blir det uansett overgangsår for oss, sier Steiner.

Mick Schumacher leder årets F2-mesterskap og sier han er klar for F1:
– Ja – jeg føler meg klar for Formel 1. Vi visste at vi kunne gjør det bra denne sesongen.

LES OGSÅ: Pirelli vil ikke gi opp 2021-dekk

Det var lenge tippet at den unge tyskeren ville debutere i F1 med Alfa Romeo, men etter at teamet bestemte seg for å beholde Giovinazzi måtte de se seg om etter en annen løsning.

Da han ble spurt om dette i Bahrain, virket han litt skuffet.

– Jeg må si at det å kjøre sammen med Kimi ville vært fantastisk – jeg ville ha mye å lære av ham. Men Alfa Romeo har valgt en annen løsning, sa Schumacher til Sky Italia.

LES OGSÅ: Albon innrømmer feil

– Jeg velger å tro at alt skjer av en grunn, sier han.

Schumacher leder F2-mesterskapet med 22 poeng før de fire siste løpene.