Hjem Nyheter Russell får drømmesjanse

Russell får drømmesjanse

2018 Chinese Grand Prix, Sunday - Paul Ripke

Det skjer mye på kort tid i Formel 1-sirkuset, og den første nyheten som kom onsdag morgen var gledelige nyheter for spesielt George Russell. 22-åringen fra England har vært tilknyttet Mercedes som juniorfører i flere sesonger, men han har vært nødt til å ta til takke med et sete i feltets svakeste bil, Williams, de siste to sesongene.

Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves – og i kjølvannet av Lewis Hamiltons positive koronatest dukket altså muligheten opp for Russell. Han er i utgangspunktet programforpliktet til å kjøre for Williams, og han har også kontrakt der for neste år, men en enighet mellom Williams og Mercedes gjør at 22-åringen nå får sjansen til å gå fra den svakeste til den beste bilen i feltet.

Han har også tilgode å score sine første VM-poeng, en sjanse som er betydelig styrket nå etter at han blir teamkompis med Valtteri Bottas når F1-sirkuset forblir i Bahrain for å kjøre på den vesentlig kortere ytre konfigurasjonen av banen til helgen. Dersom Hamilton ikke leverer negativ koronatest i tide til Abu Dhabis Grand Prix er det også en opsjon for at Russell får fullføre sesongen i en Mercedes.

Erstatteren til Russell i Williams blir hans landsmann Jack Aitken. 25-åringen fra London ligger på en foreløpig 12. plass i Formel 2, og hadde forøvrig en vesentlig bedre sesong i fjor der han ble nummer fem, i tillegg til at han har et innhopp som fredagsfører tidligere i år og har også vært testfører for Renault. Men dette blir altså hans første Formel 1-opptreden over en hel løpshelg.