Hjem Nyheter Gjør endringer på banen før helgens løp

Gjør endringer på banen før helgens løp

BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Kevin Magnussen, Haas VF-20, heads to the grid during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday November 29, 2020 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
FIA melder om endringer på ytterbanen foran Sakhir Grand Prix etter krasjen til Grosjean i helgen.

Det var på åpningsrunden av Bahrain Grand Prix at Grosjean traff autovernet på vei ut av sving 3. Nå tar ikke FIA noen sjanser før helgens Sakir Grand Prix og gjør endringer på barrieren.

De fire første svingene av neste helgs løp er de samme som ble brukt i Bahrain Grand Prix – mens etter sving 4 går banen over i den nye ytterdelen før den kommer inn igjen i sving nummer 13.

FIA har derfor bestemt seg for å legge til dekk og gummibelter langs barrieren. Det har også blitt satt på plass et nytt autovern i stedet for betongblokkene som ble satt på plass for å sikre området etter at Grosjean krasjet.

I tillegg til dette har man også fjernet en kerbs i inngangen på sving 9 fordi man frykter at det kan sende biler opp i luften.

– Endringene er i tråd med artikkel 5 i betingelsene for FIA Circuit Licence og gjennom det er fortsatt dagens FIA Grade 1-lisens for alle konfigurasjoner av banen i Bahrain fortsatt gyldig, heter det fra FIA.