Hjem Nyheter Russell: Ser nok litt bedre ut enn det er

Russell: Ser nok litt bedre ut enn det er

Foto: Mercedes - Steve Etherington
George Russell har demonstrert at han er superreserven som alle trodde han skulle være – og har toppet begge treningene – likevel ber han folk om å roe ned entusiasmen en smule.

22-åringen som har skrevet ny kontrakt med Williams for 2021 gikk inn i helgen kledd i sort, før han klatret inn i en av tidenes beste racerbiler. Da han toppet begge dagens to treninger kokte det nærmest over i kommentarfeltene.

Selv er Russell fornøyd, men noe kanskje noe mer nøktern på egne vegne enn mange av de mest entusiastiske tilhengerne hans.
– Det var en bra dag i W11, men det er definitivt mye igjen å gjøre. Den nye banelayouten er svært annerledes – og det er ikke en enkel bane. Det kommer til å bli svært tett i kvalifiseringen, og jeg tror vi kan vente oss et dramatisk løp. Det er fantastisk å jobbe med teamet i dag, og jeg lærer mye på hver eneste runde i bilen.

Han understreker imidlertid at rundetidene kanskje ser litt bedre ut enn de faktisk er.
– Jeg tror nok rundetidene lurer oss litt akkurat nå, og ikke nødvendigvis representerer farten i løp. Jeg hadde problemer når jeg kjørte med mye bensin i FP2, og det kommer til å være viktig på søndag. Red Bull var raske på de lengre stintene sine, og Valtteri var raskest på andre trening, men rundetiden hans ble strøket. Det kommer til å bli tett – så vi må bare jobbe hardt. Jeg har fortsatt igjen med å finne komforten i bilen, og for å optimalisere oppsettet. Men det har vært en svært oppmuntrende dag – og jeg gleder med til å være tilbake i W11 i morgen.

LES OGSÅ: Ferrari gjør nye endringer

Russells beste rundetid på den korte banen var på 54.713 – seks tideler raskere enn helgens teamkompis Valtteri Bottas.

Finnen innrømmer at det var en vanskelig dag.
– Jeg kjørte over kerbsen i sving 8 på den første turen i første trening og ødela en ganske stor del av gulvet, så resten av treningen ble rimelig bortkastet. I den andre treningen fikk jeg ikke satt noen skikkelig runde på de myke dekkene, og den ene halvgode ble slettet fordi jeg var utenfor banen. Så ikke akkurat min beste dag men på de lengre stintene fremsto som ganske konsistente. Red Bull ser virkelig sterke ut på de lange stintene – særlig på medium – og George satte noen virkelig gode runder.

Bottas sier at det er en god del jobb igjen å gjøre før kvalifiseringen.
– Den nye delen av banen er virkelig tekniske og ujevn, så det er utfordrende og lett å miste noen tideler. På en så kort bane, vil det få store utslag i kvalifiseringen. Det kommer til å bli tett og intenst med så mange biler på banen, så det blir viktig å sette en god runde og finne plass til å gjøre det.

Andrew Shovlin hos Mercedes-teamet sier at de har samlet mye data gjennom dagen.
– Det har vært en interessant dag, med korte runder og få svinger. Det at man fjerner flere raske og mellomraske svinger endrer mye på hva slags bane dette er, og gjør at vi har jobbet med oppsett for å få bilen til å fungere bedre i de tregeste svingene, der var vi ikke gode nok forrige helg.

Han er også imponert over Russell.
– George har funnet seg godt til rette, og både han og Valtteri ser ut til å ha fart til å kunne være med å kjempe om pole. Vi var ikke helt der på de lengre stintene, der ser Red Bull sterkere ut enn oss. Så vi kommer til å bruke tiden i kveld til forstå begrensningene når bilen har mye bensin, men det er fortsatt ting vi kan jobbe med – så vi er tror at vi kan gjøre noen fremskritt, sa Shovlin.