Hjem Nyheter Bottas på pole

Bottas på pole

Foto: Mercedes - LAT Images
Valtteri Bottas var hårfint raskere enn George Russell i dagens kvalifisering før Sakhir Grand Prix på søndag. Det var imidlertid bare 0.026 sekunder som skilte de to Mercedes-førerne.

I Lewis Hamiltons fravær etter en positiv COVID-19-test, var det mange som lurte på om vikaren kunne slå Bottas, men i stedet ble det første gang George Russell ble slått av en teamkompis i en kvalifisering.

LES OGSÅ: Tar ingen beslutning basert på helgen

Etter at de to var de eneste som kom seg gjennom Q2 på medium – som de da også vil starte på i morgendagens løp.

Verstappen gikk inn i kvalifiseringen etter å ha toppet trening nummer tre, og forsøkte også å følge Mercedes med medium i Q2, men satte en raskere tid på myke dekk senere. Nederlenderen endte til slutt opp med dagens tredje beste tid og starter dermed rett bak Bottas i morgen.

LES OGSÅ: Ser nok bedre ut enn det er

Charles Leclerc imponerer nok en gang, og sikret fjerdeplass – til tross for at han var ute av bilen før Q3 var avsluttet. Ferrari-føreren hadde bare ett sett med myke dekk tilgjengelig, men klarte likevel å være raskere enn Sergio Perez i Racing Point.

Daniil Kvyat var sjette raskest for AlphaTauri, foran Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr, Pierre Gasly og Lance Stroll på topp 10.