Hjem Nyheter Wolff: Tar ingen beslutning basert på helgens resultat

Wolff: Tar ingen beslutning basert på helgens resultat

Foto: Mercedes – LAT Images
Mercedes bruker ikke helgens Sakhir Grand Prix som noen utslagskonkurranse mellom Valtteri Bottas og superreserve George Russell.

Den svært talentfulle briten har imponert hos Williams – og til tross for at det var spekulasjoner om at han kunne hentes til Mercedes denne sesongen, har han skrevet ny kontrakt for 2021. Muligheten han fikk til å erstatte Hamilton denne helgen i Bahrain har imidlertid ført til mange spekulasjoner om at han kan hentes opp til Mercedes tidligere planlagt.  I tillegg tro mange at teamet bruker muligheten til å evaluere ham direkte mot Bottas for å vurdere hvem som skal kjøre for teamet i 2022.

LES OGSÅ: Ser nok bedre ut enn det er

– Dette er ikke noen sammenligningstest. Om George gjør det bra – er det en indikasjon på at han, i en god bil, kan være med å sloss om både seiere og verdensmesterskap i fremtiden.

Bottas har vunnet to løp denne sesongen mot Hamiltons 11, men finnen har vært sterk på kvalifisering.

Finnen står uten kontrakt med Mercedes etter neste sesong, noe som selvsagt gjør at minst ett av setene foreøpig står åpent. Det er heller ikke sikkert at Hamilton, når han signerer en ny avtale – vil ha en avtale som går lenger enn ut neste sesong.

Hamilton har sagt han ikke ønsket å bruke energi på å diskutere en ny avtale mens han kjempet om VM-tittelen, men trolig handler det mest om formaliteter.

Russell imponerte ved å være raskest på begge treninger fredag, men måtte nøye seg med å være seks tideler bak Bottas på lørdagens trening.

LES OGSÅ: Nye endringer hos Ferrari

Wolff er imidlertid svært tydelig på at de ikke vil bestemme sitt føreroppsett for 2022 basert på resultatene denne helgen.

– Hvor vi er i 2022 kommer til å avhenge av hva slags sesong vi får i 2021, og ikke av hva George presterer på en ovalbane i Bahrain og et avslutningsløp i Abu Dhabi. Vi stoler fullt og helt på Valtteri, og den lojaliteten som ligger i det – der står vi i dag, sier Wolff.