Hjem Notiser Mercedes får 20.000 euro i bot

Mercedes får 20.000 euro i bot

Foto: Mercedes - Steve Etherington
George Russell får beholde sine første F1-poeng etter at dommerne har bestemt seg for å bøtelegge Mercedes for dekkrotet i dagens løp.

Dommerne har lagt vekt på at det var kommunikasjonsproblemer som førte at de som skulle jobbe på bilen til Russel ikke fikk beskjed om å gjøre seg klare.

«Denne type brudd på reglene ville normalt føre til en straff der diskvalifisering er den strengeste.»

FIA har imidlertid valgt å bøtelegge teamet i stedet for å straffe føreren, etter å ha sett på hva som skjedde, og hørt gjennom radiotrafikk.

LES OGSÅ: Tre plasser straff til Leclerc

«Teamet rettet opp feilen innenfor en runde – noe som gjorde at bil nummer 63 tapte plasser. Da bil nummer 77 stoppet – oppdaget man at fordekkene til denne bilen var satt på bil nummer 63. Dette påvirket også resultatet til bil nummer 77.

Dommerne påpeker at denne type feil ikke faller inn under regelen som sier at om man setter på feil dekk (for eksempel tre harde og ett medium) så må dette rettes opp innen tre runder. Dette er regulert i artikkel 24.4 b. Det er slik at ansvaret for å bruke riktige dekk hviler på teamet, og denne paragrafen finnes for at man skal rette opp en feil så raskt som mulig.

De sier også at denne type brudd på regelverket som vi så i dag – aldri har skjedd i F1 tidligere.