Hjem Nyheter Piquet: Penger har blitt for viktig

Piquet: Penger har blitt for viktig

Pedro Piquet, sønn av tre ganger verdensmester Nelson, sier at han ikke lenger er villig til å betale for å fortsette jakten på F1-drømmen.

Piquet ble nummer fem i F3 i fjor, og har i år kjørt for Charouz Racing System i F2 – med en 20. plass i mesterskapet.

Han kommer heller ikke til å kjøre årets felles test – eller neste års mesterskap – og sier at kostnadene for å kunne delta, og ikke minst det han må betale for å få en sjanse i F1 gjør det helt uforsvarlig.

– Vi lever i en tid som krever at man både ser og reflekterer over ting på nye måter. Jeg må derfor informere om at jeg ikke kommer til å kjøre F2 i 2021. Jeg elsker fortsatt sporten, men de siste tre årene har vist meg tydelig om hvor mye penger du må ha for å komme til Formel 1. Den som følger sporten har sikkert sett hva som har skjedd de siste to årene i F2. Vinneren av mesterskapet i 2019 fikk ikke muligheten, mens nummer to kom inn på grunn av sine egne sponsorer. I år får ikke føreren som blir nummer to muligheten – den plassen er tatt av en annen som har kjøpt halve teamet. Det er mulig at dette vil endre seg en dag, og at sporten vil prioritere førere basert på talent. Dessverre er valutaen vår svakt mot Euro – noe som gjør det enda vanskeligere for Brasilianske selskaper å satse på F1. I tillegg er økonomien rammet av pandemien, noe som selvsagt endrer prioriteringen til de samme selskapene, skriver Piquet på sine sosiale medier.

LES OGSÅ: Derfor kjører ikke Perez for Red Bull i 2021

Han er imidlertid ikke er bitter selv om han må gi opp F1-karrieren.

Motorsport har lært meg mye, og gitt meg mange gode venner. Jeg har lært å jobbe i team siden jeg var ung, og har forstått det ansvaret du har – og at beslutninger du tar i løp påvirker både din egen og andres sikkerhet. I tillegg har det gjort meg til en målrettet og disiplinert person, med fokus og evne til å møte forpliktelser, avtaler og jobbe hardt for å nå målene. Dette er en sport som gjør unge førere i stand til å skaffe seg gode liv.