Hjem Nyheter Marko avviser Perez og Russell

Marko avviser Perez og Russell

Foto: Red Bull
Manglende prestasjoner hos Alexander Albon har gitt ny grobunn til rykter om et førerbytte hos Red Bull – Helmut Marko lar seg imidlertid ikke friste.

Sergio Perez imponerte nok en gang i sist helgs Sakhir Grand Prix – men Marko lar seg ikke påvirke av dette.
– Seieren til Perez i Bahrain har ingen påvirkning på vår beslutning. Vi kjente allerede både styrker og svakheter ved aktuelle førere. Avgjørelsen vil ta litt tid – og etter løpet i Abu Dhabi vil vi sette oss ned og finne frem til den beste løsningen.

En annen fører som imponerte stort i helgen var selvsagt George Russell – dermed dukket også ha opp som en kandidat for Red Bull. Det er en spekulasjon som Marko avviser fullstendig.
– Russell er ikke et alternativ for oss. Han gjorde en fantastisk jobb på søndag, men det er mange førere som ville gjort det i en Mercedes, sier Marko til F1-Insider.

LES OGSÅ: Mazepin i trøbbel

Han har flere argumenter.
– For det første – han er en Mercedes-fører, for det andre har han Toto Wolff som manager. Han fortalte oss at han har en tiårskontrakt med Wolff. Det er helt uaktuelt for oss – vi har egne førere som vi ønsker å utvikle – og som har fantastisk talent.

Et av disse talentene er Yuki Tsunoda, som skal teste for AlphaTauri neste helg. Det er forventet at han kommer til å ta over plassen til Daniil Kvyat neste år.
– Yuki er ikke bare ekstremt rask og talentfull, men han er også morsom å lett å ha med å gjøre, sier Marko om sin unge fører.

LES OGSÅ: Penger har blitt for viktig