Hjem Nyheter Mazepin i trøbbel

Mazepin i trøbbel

En video i sosiale medier som viser Mazepin som tar på brystet til en kvinne mens de kjører rundt i Bahrain, har gjort at Haas har måttet rykke ut og beklage – før russeren har begynt å kjøre for teamet…

Han er allerede kjent for å være en kontroversiell type, men det later til at dette ikke ikke er noe som har prellet av russeren Nikita Mazepin etter årets Formel 2-sesong, der han også nylig ble annonsert som Formel 1-fører for Haas neste sesong. Men nylig ble det publisert en video på hans egen Instagram-story som ikke nødvendigvis er til det bedre for hans rykte foruten at det er kontroversielt i seg selv at han har kommet seg opp til Formel 1 med svært sterke russiske økonomiske muskler gjennom hans far Dmitry.

Videoen, som ble raskt fjernet men likevel forevighet gjennom skjermopptak av et snartenkt publikum, viser at Mazepin – som selv filmer – tar tak i brystet på en kvinne som sitter i baksetet på en bilen. Kvinnen kontrer med å vise vingeren og skyve hånda hans bort. Og dette har nå skapt furore både i Formel 1-miljøet og ikke minst i sosiale medier.

Selv har teamet nå rykket ut og tatt fullstendig avstand fra Mazepins handlinger, og kaller det hele for «avskyelig, der de understreker at dette også er noe de har tatt tak i internt.

Samtidig er det nå opprettet en underskriftskampanje med å få Mazepin ut av Formel 1, som i skrivende stund passerer snart 7000 underskrifter, og hashtagen #WeSayNoToMazepin går nå som varmt hvetebrød på sosiale medier.

På en annen side har den berørte kvinnen, modellen Alma del Cariba, rykket ut på sin egen Instagram og avkreftet at dette handler om seksuell trakassering. Selv understreker hun at hun og Mazepin er gode venner, at innholdet i filmen er mer intern humor dem i mellom, og hun gir sin russiske venn full støtte i all kritikk han mottar etter denne posten.

Mazepin selv har også gått ut på Instagram og beklaget hendelsen, og konkluderer selv med at han tar lærdom av dette og at det både var upassende oppførsel i seg selv, og upassende å legge det ut på sosiale medier i tillegg.