Hjem Nyheter Hamilton tilbake i Abu Dhabi

Hamilton tilbake i Abu Dhabi

Foto: Mercedes

Så ble det altså bare ett løp for George Russell i årets Mercedes etter at Lewis Hamilton har testet negativt og er klar for helgens løp i Abu Dhabi.

Verdensmesteren måtte stå over Sakhir Grand Prix etter å ha blitt smittet av Covid-19 – men etter karantene og negative tester er han klar for Mercedes til årets sesongavslutning.

LES OGSÅ: Lukker døren for Perez og Russell

Det har vært stille rundt situasjonen til Hamilton, både fra ham og teamet.
I dag melder imidlertid Mercedes at «Lewis testet negativt på COVID-19 på onsdag, før han var ferdig med sin selvisolasjonsperiode i Bahrain. Dette gjorde at han kunne reise til Abu Dhabi torsdag ettermiddag, der han også testet negativt ved ankomst. Han har dermed oppfylt alle FIAs krav og vil kunne delta i helgens løp.

Hamiltons retur betyr at Russell, som erstattet ham i Bahrain forrige helg, og igjen kjører for Williams denne helgen. Dermed ble det også et kort eventyr for Williams reservefører, Jack Aitken.

FIA presiserer at de ikke har gjort noen spesielle unntak for Hamilton, og at han har fulgt alle de prosedyrer som gjelder for vedlegg S i sportsregelverket.

Sakhir Grand Prix er det første løpet Hamilton har stått over siden han debuterte i Australia Grand Prix i 2007.