Hjem Nyheter Verstappen med historisk pole

Verstappen med historisk pole

Foto: Red Bull

Endelig lyktes det for Max Verstappen og Red Bull i en kvalifisering. De har hatt mange gode forsøk – men for første gang siden de nye hybridmotorene ble innført – var det ikke en Mercedes som tok pole i Abu Dhabi.

Denne sesongen har vært fullstendig dominert av Mercedes vært fullstendig dominerende på kvalifiseringer. Om vi også teller med Lance Stroll sin sensasjons-pole fra Tyrkias Grand Prix, så har det altså vært Mercedes-motor på startposisjon én i samtlige løp hittil, ettersom Lewis Hamilton og Valtteri Bottas selv har henholdsvis ti og fem raskeste kvalifiseringstider hver.

Men det skulle bli annerledes på Yas Marina Circuit utenfor Abu Dhabi i De forente arabiske emirater lørdag ettermiddag. For Mercedes har ikke vært like dominerende som de pleier, der både Max Verstappen og Renault-førerne Daniel Ricciardo og Esteban Ocon blant annet har vist muskler på trening. Og selv om Mercedes lå godt an etter Q1 og Q2, så ble det altså ingen doble sølvpiler på første rad, slik de har pleid de siste seks årene, etter kvalifiseringen.

Max Verstappen satte igang en megarunde på det aller siste forsøket i Q3, og spesielt i den lynraske andre sektoren tok han skalpen på Mercedesene. Dette er en sektor som i all hovedsak går rett frem, slik at mye tyder på at Red Bull-bilen også fungerer godt rett fram i helgen. Men alle tre sektorene må stemme, og i mål var Verstappen ikke mer enn 25 tusendeler foran Bottas, mens årets verdensmester Hamilton måtte nøye seg med en tredjetid, kun 86 tusendeler bak nederlenderen.

Dette var forøvrig Verstappens første pole position siden Brasils Grand Prix i fjor. Og forøvrig kun hans tredje pole position i karrieren, som er et oppsiktsvekkelende lavt tall tatt i betraktning hvor mye Verstappen har preget sporten de siste seks sesongene.

Årets siste Formel 1-løp, og den 17 i rekken for 2020, viftes igang klokken 14:00 norsk tid søndag.

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no