Hjem Nyheter Disse tester i Abu Dhabi

Disse tester i Abu Dhabi

Foto: Renault
Selv om sesongen er over, er de fleste av F1-teamene fortsatt på plass i Abu Dhabi for å gjennomføre en dags testing for nye førere.

Til tross for at denne testen primært er tenkt for nye unge førere, er det også noen veteraner på plass for å få noen runder i sine nye biler.

I utgangspunktet var kriteriene at testen skulle være for førere som ikke hadde kjørt mer en to F1-løp. Men etter tungt lobbyarbeid fra Renault – har FIA gjort en regelendring som tillater førere som ikke har kjørt sist F1-sesong også kan kjøre denne testen.

Det åpner for at Fernando Alonso får anledning til å teste årets bil. Så langt har hans kjøring vært med 2018-versjonen av F1 bilen til Renault – kjent som R.S.18. Sammen med veteranen vil også Renault-junior Guanyou Zhou få sin F1-test.

Hos Mercedes er det Stoffel Vandoorne og Nyck de Vries som får sjansen i W11

Hos Red Bull er det også plass til en veteran – tidligere Toro Rosso-driver Sebastien Buemi. Sveitseren kjører sammen med en estiske Juri Vips som har kjørt F2 denne sesongen.

Hos søsterteamet AlphaTauri er det to japanere som får sjansen. De fleste venter at Yuki Tsunoda vil overta setet til Kvyat neste sesong – og på testen får han selskap av Marion Sato.

Hos Ferrari hadde håpet å la Carlos Sainz få sjansen på denne testen, men dette ble avvist av FIA. Som erstatning blir det i stedet F2-fører Robert Shwartzman og Antonio Fuoco som får sjansen.

Hos Alfa Romeo er det en fin blanding. Der får superveteran Robert Kubica selskap av Callum Ilott. Dette kan bli den siste muligheten polakken får i en F1-bil – det ser ikke ut som om han beholder plassen som testfører neste sesong.

Hos Haas er det bare Mick Schumacher som får sjansen. Årets F2-mester skal som kjent kjøre sammen med russiske Nikita Mazepin.

For Williams er det teamets offisielle testfører Jack Aitken som sammen med Roy Nissany skal testet deres FW43 på Yas Marina. Aitken fikk jo en mulighet i Sakhir Grand Prix da han erstattet George Russell.

McLaren og Racing Point – har bestemt seg for ikke å delta på denne endagstesten.

Team Fører 1 Fører
Mercedes Stoffel Vandoorne Nyck de Vries
Red Bull Sebastien Buemi Juri Vips
Renault Fernando Alonso Guanyou Zhou
AlphaTauri Yuki Tsunoda Marino Sato
Ferrari Robert Shwartzman Antonio Fuoco
AlfaRomeo Robert Kubica Callum Ilott
Haas Mick Schumacher
Williams Jack Aitken Roy Nissany