Hjem Nyheter Perez erstatter Albon

Perez erstatter Albon

Foto: Patrik Lundin/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool
Etter måneder med spekulasjoner bekrefter i dag Red Bull at Max Verstappen får Sergio Perez som teamkompis neste sesong.

Etter en svært vanskelig sesong, mister dermed Alexander Albon plassen sin og blir degradert til testfører, en beslutning som Christian Horner sier at det var vanskelig å ta.
– Alex er et svært verdifullt medlem av teamet, og vi har tenkt mye og lenge før vi tok denne beslutningen. Etter ha brukt tid på å vurdere alle relevante data og prestasjoner har vi bestemt at Sergio er den rikte føreren til å kjøre sammen med Max i 2021 – og vi ser frem til å ønske han velkommen til Red Bull i 2021. Alex er fortsatt viktig for teamet, og blir testfører med fokus på utvikling av bilen for 2022. Vi vil takke ham for hans harde arbeid og bidrag, sier Christian Horner.

Dermed er kabalen for 2021 endelig lagt – selv det fortsatt mangler en formell kontrakt mellom Mercedes og Lewis Hamilton, men alle forventer at den er på plass i løpet av de neste ukene.

Sergio Perez blir den første føreren som Red Bull signerer utenfor sitt eget juniorprogram, siden Mark Webber kom fra Williams i 2007.

I følge Autosport ble Albon informert i et møte med Red Bull rett før informasjonen om Perez ble sluppet av teamet.

Alexander Albon overtok plassen i Red Bull etter at Pierre Gasly ble flyttet til AlphaTauri før Belgia Grand Prix i fjor, men Christian Horner sier at det ikke har vært aktuelt å flytte Albon tilbake til juniorteamet.

Perez blir den fjerde føreren som får prøve seg på å matche Max Verstappen siden 2018.