Hjem Nyheter Mazepin på vei ut av Haas?

Mazepin på vei ut av Haas?

Det har vært en økende bekymring hos Haas F1 etter medieoppslagene rundt videoen som Nikita Mazepin publiserte i sosiale medier. Flere tror nå at russeren kan være ute av F1.

– Det er økende bekymring i ledelsen i Haas-teamet, som frykter at de negative medieoppslagene kan ødelegge både for omdømmet, og forholdet til teamets andre sponsorer, sier Marco Rossi – som jobber som F1-journalist for Marca, ESPN og The Telegraph.

Han sier at teamet seriøst vurderer alternative førere som kunne erstatte Mazepin.

Bortsett fra en pressemelding rett etter hendelsen, har det vært stille fra Haas-teamet.

LES OGSÅ: Mazepin i trøbbel

Spekulasjonene har økt ytterligere etter at russeren publiserte en unnskyldning på Instagram, før denne igjen ble slettet – og at han nå også har slettet alle tilknytninger til teamet i sin biografi i sosiale medier.

 

Mazepin has removed 'F1 driver' from his bio on social media and replaced with 'Racing Driver'

Piettro Fittipaldi could be set to replace him in the team as he had added the team's credentials

 

Hvem kan erstatte ham?

Om Mazepin skulle bli vraket av teamet er det to kandidater som fremstår som de mest opplagte valgene, Pietro Fittipaldi og Callum Ilott. Begge har en tilknytning til teamet, og kan sånn sett være fornuftige valg som teamkompis til Mick Schumacher.

Fittipaldi, er reservefører for teamet, og erstattet Romain Grosjean i de siste to løpene etter den stykke ulykken til franskmannen i Bahrain Grand Prix.

Ilott er en del av Ferrari Driver Academy, og var lenge tippet til Haas-teamet neste sesong frem til teamet valgte Nikita Mazepin, ikke minst fordi han også vil ha med seg store penger inn i teamet.

LES OGSÅ: Salget til Ineos viser fremtiden til F1

Ferrari har annonsert at Ilott vil være reservefører for dem neste sesong, men med den relasonen som er mellom Ferrari og Haas, vil de trolig ikke stille seg i veien for en slik løsning.

Et annet alternativ kan selvsagt være Nico Hülkenberg. Føreren som ser ut til å ha flere F1-liv enn katten, har imponert da han fikk sjansen som reserve for Sergio Perez og Lance Stroll.

Mange trodde tyskere hadde mulighet til å sikre seg plassen i Red Bull – men måtte se seg forbigått av Sergio Perez.