Hjem Nyheter Albon med flest straffepoeng i 2020

Albon med flest straffepoeng i 2020

Det er Alexander Albon som topper listen over førere med flest straffepoeng i 2020-sesongen, men Lewis Hamilton og George Russell er rett bak.

Straffepoengene som deles ut i F1 er laget for å unngå at førere skaper farlige situasjoner på banen. Regelverket sier at en fører som nå 12 slike straffepoeng innenfor 12 måneder må stå over ett løp.

Når regnskapet for 2020 gjøres opp er det – nå reservefører for Red Bull – Alexander Albon som topper listen med syv poeng.

LES OGSÅ: Dette betaler teamene i startavgift

En kollisjon med Kevin Magnussen på Silverstone, en dytt som sendte Romain Grosjean av banen på Monza, kutting av sjikane i Socii og episoden med Daniil Kvyat på Nürbürgring sørget for Albons topplassering.

På delt andreplass finner vi Lewis Hamilton og morsomt nok – hans erstatter i Sakhir Grand Prix – George Russell.

Hamilton samlet seks poeng gjennom sesongen, og var faktisk ganske nære på å måtte stå over ett løp – helt til dommerne bestemte å slette de to straffepoengene han fikk for å ha foretatt to prøvestarter ved pit exit i Russland.

Før dette hadde han hentet fire poeng i sesongåpningen i Østerrike – først to for å ikke ha kjørt sakte nok under gulflagg, og så to for å ha krasjet med Albon.

Så hentet han enda to poeng til da han kjørte inn i pitlane mens den var stengt under Italia Grand Prix. Det ga ham også en «stop and go» som gjorde at han også mistet seieren i løpet.

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen: Tidenes beste sesong?

Hamilton har vært tydelig på at selv om han ikke er enig i alle straffepoengene han har fått, så er det opptil ham å unngå å sette seg i en situasjon der han blir straffet.

For George Russell fikk tre poeng både på Silverstone og på Istanbul Park – begge som et resultat av at han ignorerte både enkelt og dobbelt gulflagg.

Totalt var det åtte av de tjue førerne som klarte seg gjennom sesongen uten straffepoeng. Av dem var Valtteri Bottas, som har sin andre sesong på rad som snill gutt, mens Sebastian Vettel gikk fra å toppe listen i 2019 til å levere null poeng i årets sesong.

En annen som kanskje har lært av sine feil er Max Verstappen – også føreren som ble nummer tre sammenlagt kan vise til 0 straffepoeng denne sesongen.

De andre som kan smykke seg med snill-gutt-diplom er Pierre Gasly, Nicholas Latifi, Nico Hulkenberg, Pietro Fittipaldi og Jack Aitken. Det er imidlertid på sin plass å minne om at Hülkenberg og Fittipaldi bare kjørte to løp hver, mens Aitken fikk en sjanse for Williams i Sakhir Grand Prix.