Hjem Nyheter Åpner for å låne ut Albon

Åpner for å låne ut Albon

Foto: Red Bull
Helmut Marko sier at det kan være aktuelt å låne bort Alexander Albon kommende sesong – dette til tross for han nå har inntatt jobben som testfører.

Etter at Albon mistet plassen sin til Sergio Perez, ble han introdusert som testfører for både Red Bull og søsterteamet AlphaTauri neste sesong, men samtidig er ikke Marko fremmed for å låne ham ut om det skulle by seg en mulihget.

LES OGSÅ: Albon med flest straffepoeng i 2020

– Vi er åpen for å låne ham ut til et annet team om de trenger en fører på kort varsel. Det er selvsagt bra for oss om han får noen flere kilometer med racing, sier Marko til Motorsprot-Total.

Spørsmålet er selvsagt om det kan være aktuelt å låne ut Albon også til andre serier enn F1.

Om det ikke skulle dukke opp noe behov utenfor Red Bull, er Marko tydelig på at de har nok å bruke Albon til.
– Vi kommer til å bruke ham til tesing, og ikke minst i simulatoren. Han kommer til å være til stede på de fleste løpene som reservefører – ikke glem at vi har fire biler, sier den 77 år gamle østerrikeren som styrer førerutviklingen hos Red Bull.

Marko er fortsatt sikker på at Albon vil komme seg gjennom dette, og kunne levere for Red Bull også i fremtiden.
– Vi forsøker å stabilisere ham, sier Marko som hele sesongen har vært tydelig på at de ønsker at han skal prestere jevnt høyere gjennom en sesong for å kunne bidra til teamets jakt på konstruktørmesterskapet.