Hjem Nyheter Slik ser F1-kalenderen ut – foreløpig

Slik ser F1-kalenderen ut – foreløpig

Etter at det ble kjent at både Australia og Kina må utsette sine løp på grunn av pandemien, la FIA og Liberty tirsdag frem en oppdatert kalender for 2021-sesongen – den viser at Imola er tilbake i april.

Banen der vi tidligere har kjørt San Marino Grand Prix var tilbake på kalenderen som ett av «nød-løpene» i fjor, og arrangørene har hele tiden vært tydelig på at de har ønsket å komme tilbake på kalenderen.

Både Imola og Portimao skal ha ønsket å erstatte løpet i Vietnam, men de to utsatte løpene har laget en mulighet for at vi får begge banene tilbake på kalenderen.

Selv om Portimao ikke er er bekreftet, er det sannsynlig at det er denne banen som overtar plassen til Vietnam som årets tredje runde i mesterskapet – plassen ligger foreløpig bare som «ikke bekreftet» – en uke før Spania Grand Prix.

Australia er nå flyttet til 21. november, noe som også har gjort at man har måttet endre datoene på slutten av sesongen.

Brasil er flyttet en måned frem, og danner en trippel sammen med USA og Mexico.

Det nye løpet i Saudi Arabia er flyttet til 5. desember, mens finalen i Abu Dhabi vil skje rett før vi pynter juletreet, 12. desember.

Kina har foreløpig ikke fått noen ny plass, og det forutsetter nok nå at ett av de andre løpene blir avlyst for at FIA og Liberty skal finne plass til et nytt løp der.