Hjem Nyheter Red Bull enig med Honda

Red Bull enig med Honda

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Helmut Marko bekrefter at de har blitt enige med Honda om en avtale som sikrer rettighetene til motorene også etter 2021. Fortsatt er de imidlertid avhengig av en avstemning neste uke.

Det har lenge sett ut som om Honda og Red Bull skulle komme frem til en løsning som gjør at teamet kan være uavhengig av de tre store fabrikkteamene også etter årets sesong.

Nå bekrefter Helmut Marko at avtalen med Honda er på plass, men alt avhenger av at avstemningen om å fryse motorreglementet fra 2022, som avholdes neste uke, går i Red Bulls favør.

LES OGSÅ: Alpine bekrefter ny teamsjef

– Alt er på plass. Timingen er god og vi er klare. Men ingenting er ok før vi har en skriftlig bekreftelse fra FIA om at en stopp av motorutviklingen vil komme. Vi forventer at avgjørelsen kommer neste uke, sier Marko.

Han sier at mye er på plass.
– Vi har blitt enig om et kostnadstak og diskuterer regler og førerlønninger. Det eneste som står åpent nå er motorreglementet. Mye tyder på at de helt nye motorene kommer i 2025. Nye motorer en kostnadsdriver og det gir ikke noen mening å investere ytterligere nå, sier Horner.

LES MER: Red Bull nærmer seg motoravtale

I følge ham er det eneste som står mellom dem og en avtale er den avstemningen som er planlagt tidlig neste uke. Der skal teamene og FIA bestemme hvorvidt de mener at det å fryse motorreglementet er en riktig vei å gå for F1.