Hjem Nyheter Oppgraderer banen i Melbourne

Oppgraderer banen i Melbourne

2019 Australia Grand Prix, Foto: LAT Images
Arrangørene av Australia Grand Prix utnytter utsettelsen til å gjøre noen svært viktige oppgradereringer av Albert Park.

Normalt er Australia Grand Prix årets første løp, men måtte som vi husker avlyse 2020-løpet i siste liten, mens årets løp er flyttet til 21. november.

Løpene på Albert Park kan ofte være spennende, men mest fordi det er første gang årets biler testes i løp – med tilhørende problemer og overraskende resultater. Banen i seg selv er ikke spesielt god for dagens raske F1-biler, og forholdene i pitlane har gjort at bilene må kjøre med ekstra redusert hastighet. Nå kommer imidlertid en endring.

Det første som allerede er gjort er en utvidelse av plassen i pitlane. Dette kan gjøre at fartsgrensen i pitlane kan økes, noe som vil gjøre det mer attraktivt å gjennomføre et ekstra stopp.

LES OGSÅ: Her er årets McLaren

Det viktigste er nok likevel at men nå påbegynner en endring av banelayout. Den vanskelige kombinasjonen gjennom sving 9 og 10 blir gjort om til en enklere sving, noe som vil gi høyere hastighet inn i sving 11 og 12. Målet er skape litt ubalanse i bilene inn mot sving 13 for å gjøre det lettere å kjøre forbi. Selve sving 13 vil også bli bygget om, gjennom at man gjør inngangen bredere.

LES OGSÅ: Hülkenberg til Aston Martin

I planene ligger det også at man vil man legge ny asfalt på hele banen – men dette vil etter planen ikke gjøres før etter løpet i November.