Hjem Nyheter Team misfornøyd med Drive to Survive

Team misfornøyd med Drive to Survive

Foto: Netflix
Fredag fikk alle F1-fans pakke opp sesong 3 av Netflix-serien Drive to Survive – men særlig de minste teamene er misfornøyd med hvordan både tid og penger fordeles.

Etter at Liberty Media kom på banen har dekningen av F1 fått en helt ny drive. Samarbeidet med Netflix om en serie som dekker dramatikken i sporten har rekruttert mange nye fans, og blitt en suksess som vokser fra sesong til sesong.

Likevel er det noen av teamene i paddock som ikke er fornøyd med hvordan serien fordeler tiden mellom teamene – og ikke minst – hvordan rettighetspengene blir fordelt.

Avtalen er nemlig mellom Liberty og Netflix, noe som gjør at ingen av pengene går direkte til teamene. Det er Liberty som fordeler pengene mellom teamene – og det skaper splid.

LES OGSÅ: Drive to Survive – dramatisert, men troverdig

Toppteamene som Mercedes, Red Bull og Ferrari får betalt langt mer enn de små teamene – i følge kilder skal forskjellen være på opp mot 10 millioner kroner. De små teamene synes nok at dette er spesielt urettferdig ettersom de store også har vært langt mindre villige til å slippe Netflix innpå seg.

LES OGSÅ: Saudi Arabia med tidens raskeste gatebane

Ett av teamene som har vært populære å følge er Haas. Ikke minst takket være sin svært fargerike og frittalende teamsjef Guenther Steiner som mener det er urettferdig at Mercedes skal ha mer betalt enn ham.
– Man skulle tro de var villig til å betale oss etter hvor mye vi er på skjermen, men dette er sånn det alltid er, og det må vi nok bare leve med.

+