Hjem Nyheter Marko: Red Bull sterkest frem til Mercedes løser problemene

Marko: Red Bull sterkest frem til Mercedes løser problemene

Max Verstappen var raskest på fredag. Foto: Mark Thompson/Getty Images) Red Bull
Mange er overrasket over hvor sterke Red Bull ser ut etter testing og de to første treningene i Bahrain. Nå innrømmer Helmut Marko at de er favoritter inn i helgens kvalifisering og løp.

Selv om både Marko og mange andre trodde Mercedes holdt igjen litt på testingen, må også han nå innrømme at Red Bull ser sterkest ut inn i den første racehelgen.

– Sånn det ser ut nå er vi raskest både på lange stint og på en enkelt runde. Om vi skal bli verdensmestere i år må vi sørge for at bilen er konkurransedyktig under alle forhold, og det kan se ut som vi har en slik bil i år, sier Marko til Servus TV.

LES OGSÅ: Sesongstart på Viasat og Viaplay

En perfekt kombinasjon
Han sier at kombinasjonen av ny aerodynamikk og økte krefter fra den nye Honda-motoren har gjort at de ser ut til å funnet den perfekte løsningen for bakenden av bilen.

Til avisen Kronen Zeitung sier Marko at han tror Red Bull vil være raskere enn Mercedes, frem til de finner ut av problemene sine.
– Vi visste at Mercedes bløffet litt under testing, men det var opplagt for alle at bakenden av bilen deres ikke var stabil nok. Fram til Mercedes har løst dette problemet er vi foran dem, sa østerrikeren.

LES OGSÅ: Skuffet over Drive to Survive

Max Verstappen var rasket på begge treningen på fredagen, og innrømmer at det ser bra ut, også på de lengere stintene.
– Jeg var ikke fantastisk, men sammenlignet med Mercedes ser det bra ut, sa Verstappen.

Wolff: Vi vet hva vi må gjøre
Mercedes-sjef Toto Wolff sier at dette må være svaret på hva fansen har ønsket seg.
– Fansen ville han en skikkelig kamp i år, og det tror jeg vi får. Det ser ut som vi har større problemer med regelendringene enn bilene med «high rake» – som er det konseptet Red Bull har bygget bilen sin rundt i mange år.

Han sier at de har hatt fremgang i arbeidet – selv om Valtteri Bottas kalte bilen «umulig å kjøre» under treningen på fredag.

– Bakenden er mer under kontroll. Vi måtte bygge om hele balansen i aerodynamikken for å tilpasse den til de nye dekkene. Vi får ikke noe endelig svar før søndag, men det beste vi kan håpe på nå er å være på samme nivå som Red Bull, sier Wolff.

McLaren har sett bra ut, og Lando Norris var den nest raskeste føreren på den andre treningen fredag, men Verstappen tror fortsatt at det er Bottas og Hamilton som er den største trusselen.

– Jeg tror fortsatt at den sterkeste Mercedes-bilen vil være Mercedes, sa han til Ziggo Sport.