Hjem Nyheter Domenicali om sprintrace: Må være perfekt

Domenicali om sprintrace: Må være perfekt

Etter planen skal F1 teste ut sprintløp på lørdager senere denne sesongen, men så langt er ikke teamene enige med Liberty og FIA om hvordan det skal gjøres.

Den nye F1-sjefen Stefano Domenicali brukte deler av helgen i Bahrain til å diskutere med teamene hvordan man skal få gjennomført de tre planlagte sprintløpene denne sesongen. Vi vet at det skal kjøres en kvalifisering på fredag og at resultatet av sprintløpet skal bestemme startgriden for søndag, men fortsatt er det mange detaljer som er uklare.

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen: Hele Norge ser F1

– Vi er i diskusjoner, og håper å bli enig i løpet av noen få dager. Vi har diskutert det nøye med teamene, for om du skal gjøre noe sånt, må det være perfekt, sier Domenicali til Ziggo Sport.

Diskusjonen skal i hovedsak stå om hvor mye penger teamene må ha for å dekke ekstra kostnader til et slikt sprintløp. Sjansene for krasj og ekstra belastning på utstyret gjør at teamene ønsker mer penger fra Liberty, og at man igjen ser på kostnadstaket som regulerer hvor mye penger de kan bruke.

Etter planen skulle en avtale vært på plass i løpet av helgen i Bahrain, men det ser fortsatt ut som det er en viss avstand mellom teamene og Liberty.

I tillegg til sprintløpene, er kalenderen også fortsatt noe som diskuteres. Med 23 løp er vi på vei inn i tidenes lengste sesong, men pandemien skaper også usikkerhet om man klarer å gjennomføre som planlagt.

Domenicali er imidlertid helt klar på hva som er målet.

LES OGSÅ: Bottas misfornøyd med strategien

– Situasjonen fortsetter å utvikle seg. Det er umulig å vite hva som skjer i morgen, ingen av oss har noen krystallkule. Det jeg kan bekrefte er at målet fortsatt er 23 løp, og at alle de ulike arrangørene ønsker å gjennomføre løpene. Likevel er det slik at situasjonen kan være ulik fra sted til sted, ikke minst avhengig av status for vaksinasjon – men vi tror at ting vil bli bedre. Vi må forholde oss til, og respektere reglene i hvert enkelt land, konkluderer F1-sjefen.