Hjem Nyheter Nærmer seg enighet om sprintløp

Nærmer seg enighet om sprintløp

Foto: Red Bull
Mye tyder på at det kan bli sprintløp i F1 denne sesongen, dette etter at Liberty og FIA ser ut til å ha blitt enig med teamene.

Ett av de store samtaleemnene i Formel 1-sirkuset om hva 2021-sesongen skal bestå av har vært såkalte sprintløp. Dette formatet er kjent i flere andre formelbilserier, blant annet i Formel 2, og det har lenge vært på trappene om dette skal utforskes også på øverste nivå.

Flere av teamene har dog vært avventende til dette. Mye på grunn av hvilke kostnader det innebærer, spesielt med tanke på kostnadstaket som er innført i år ved at teamene ikke kan bruke mer enn 145 millioner dollar, med noen få unntak, i løpet av én sesong. Nå mener den internasjonale bilsportavisen Autosport at teamene langt på vei er enige med Formel 1-eierne om hvordan dette kan løses økonomisk.

Ifølge Autosport er det nå en enighet om 500.000 dollar ekstra i forbindelse med sprintløpene. Flere team skal ha foreslått en økning til én million dollar, men dette skal ha møtt motstand fra de minste teamene. I tillegg skal kostnader for ekstraordinære skader tilknyttet løpet ikke falle innunder kostnadstaket som er satt denne sesongen, slik avisen har forstått.

Sprintløpene er skissert lagt til Silverstone, Monza og Interlagos. I forslaget til sprintformat skal løpet kjøres over 100 kilometer under lørdagen i løpshelgen, der kvalifiseringen kjøres allerede fredag og utgjør startgriden til sprintløpet. Resultatet i sprintløpet vil så sette startgriden for det ordinære Grand Prix-løpet søndag. Det deles ut tre, to og ett poeng til topp tre i sprintløpet, og man står fritt til å velge gummiblandinger for løpene.

Denne saken er laget i samarbeid med Norges egen motorsportside – Parcferme.no