Hjem Nyheter Mercedes med endringer til Imola

Mercedes med endringer til Imola

Mercedes-AMG F1 W12 Foto: Mercedes
Selv om Mercedes og Lewis Hamilton vant årets første løp, var Red Bull og Honda som så sterkest ut etter første løpshelg. Det jobbes imidlertid lange skift i Brackley for å utligne forskjellen.

I følge den normalt godt oppdaterte avisen La Gazzetta dello Sport, jobber Mercedes med et nytt gulv som skal kunne bidra til å rette opp en del av utfordringene årets W12 har hatt.

Det sies at et nytt gulv kan være på plass allerede til neste løp på Imola den 18. april.

LES OGSÅ: Derfor måtte Abiteboul gå

Problemene med W12 har vært tydelige helt siden Hamilton og Valtteri Bottas slet under trening i Bahrain, noe som ble bekreftet da årets første løpshelg ble gjennomført rett før påske.

Det var mest et resultat av strategi og timing, da Hamilton sto imot Max Verstappen i den siste halvdel av – og nederlenderen må regne med å ha favorittstempel også når sirkuset kommer til Italia.

LES OGSÅ: Nærmer seg enighet om sprintløp

Selv om Mercedes ikke skulle ha et helt nytt gulv klart til Imola, er det fortsatt en sjanse for at de er nærmere Red Bull ettersom de også jobber med å forbedre den pakken de startet sesongen med.

– Om vi ser til Imola og Portimão, tror jeg ikke bra nok i de raske partiene, noe det er nok av på begge banene. Det er ett av områdene der Red Bull har et overtak på oss, sier Andrew Shovlin, hos Mercedes.

Han sier at de ikke har den beste bilen, men at de heller ikke har fått maks ut av det oppsettet de har.

– Når du utvikler en bil er det mange områder der du kan jobb med ytelsene, og vi sitter vel med en følelse at vi ikke har utnyttet mulighetene godt nok. Derfor kommer vi til å jobbe målrettet på noen områder i de neste løpene, men det kommer til å bli tøft. Likevel tror vi at de neste banene vil hjelpe oss i riktig retning. Vi slet med bakenden på bilen i Bahrain, disse banene bør være bedre for oss – men som jeg sa – vi sliter i områdene med høy fart.