Hjem Nyheter Canada i fare

Canada i fare

Etter planen skulle Canada Grand Prix kjøres 12.-13. juni – helgen etter Aserbajdsjan GP – men akkurat nå ser det dårlig ut.

Akkurat nå ser det ut som det er Tyrkia, som steppet inn i fjor på kort varsel, og som ligger passelig nærme Aserbajdsjan, blir erstatningen.

LES OGSÅ: Satser på fulle tribuner

Tidligere i dag rapporterte Radio Canada at Montreal-løpet var avlyst av helsemessige årsaker, og bemerket at det er bekymring for risikoen forbundet med F1-besøkende som blander seg med lokale kretsstaben og frivillige.

Det er også økonomiske problemer knyttet til muligheten for at løpet kjøres bak lukkede dører og dermed mister viktige inntekter.

– Vi fortsetter diskusjonene med arrangøren i Canada og har ingen ytterligere kommentarer, sier en kilde sentralt plassert i Liberty.

En representant fra arrangøren sier til Autosport at Radio Canada refererer til er et dokument med anbefalinger fra folkehelsen.

– Vi som har ikke fått bekreftelse fra våre folkehelsemyndigheter og vil ikke kommentere før vi får en offisiell bekreftelse.

Canada har fortsatt strenge COVID-19-restriksjoner med karantene for folk som ankommer landet.

Ettersom banen i Montreal delvis er en gatebane, må arbeidet med å forberede løpet starte flere uker i forveien, og det må derfor tas en beslutning tidligere enn hva som er tilfelle for andre arenaer.

F1-sjef Stefano Domenicali skrev til den kanadiske regjeringen i forrige måned og ba om fritak for karantene, men det er ikke klart hvordan Canadiske myndigheter har respondert på dette.

LES OGSÅ: Mercedes med oppdateringer til Imola

Planen var å holde arrangementet bak lukkede dører med strenge begrensninger, slik man lykkes godt med i fjorårets sesong.

Direktøren for folkehelse i Quebec, Dr. Horacio Arruda, sa i forrige uke at de så på alternativer.

– Når det gjelder å kjøre løpet bak lukkede dører, er det en måte å gjøre det på. Utfordringen er importsmitte, og det pågår diskusjoner med myndighetene med grundige analyser og vurderinger av risikoen.