Hjem Nyheter Dramatisk da Verstappen vant på Imola

Dramatisk da Verstappen vant på Imola

Nok en gang sørget regn for å forvandle en normalt kjedelig bane til et dramatisk og uforutsigbart løp. Til tross for dette ble det Max Verstappen og Lewis Hamilton som tok de to øverste plassene.

Det ble til slutt Red Bull og Max Verstappen som sikret sin 11. seier i karrieren da han rullet over mål 22 sekunder før Lewis Hamilton i et løp som vil huskes for den voldsomme kollisjonen mellom Valtteri Bottas og George Russell.

Rett før den store smellen hadde Lewis Hamilton gjort en feil på runde 31 da han forsøkte å passere noen backmarkers i sin jakt på Verstappen som hadde tatt ledelsen fra tredje startspor.

I starten av runde 32 forsøkte Russell å passere Bottas på rettstrekka inn mot Tamburello-sjikanen, men mistet kontrollen over bilen og smalt inn i finnen i tett oppunder 300 kilometer i timen. De to var opplagt ikke enige om hvem som hadde skylden. Smellen var uansett så voldsom at løpet ble rødflagget.

Da løpet igjen ble restartet var Hamilton på niendeplass. Han var betydelig raskere enn alle førere foran ham, bortsett fra Verstappen, og klatret raskt oppover i feltet. Han passerte først Carlos Sainz deretter Charles Leclerc på runde 55 og etter å ha jaget Lando Norris noen runder passerte han også McLaren-føreren og sikret en viktig andreplass – i tillegg til løpets raskeste runde.

I utgangspunktet endte Daniel Ricciardo på sjetteplassen foran Lance Stroll, Pierre Gasly, Kimi Raikkonen og Esteban Ocon.

Etter løpet ble det imidlertid delt ut flere straffer.

Stroll fikk fem sekunders straff for å ha hatt en fordel av å kjøre forbi utenfor banen – noe som gjorde at han endte på 8. plass,

Kimi Raikkonen fikk en 30 sekunders straff for brudd på reglene i forbindelse med restarten, noe som sendte ham ut av poengplass og til en 13.

Også Tsunoda fikk en 5 sekunders straff for å ha brutt track limits.