Hjem Nyheter Wolff: Pi**preik

Wolff: Pi**preik

Foto: Mercedes/Steve Etherington
Mercedes-sjef Toto Wolff var ikke imponert over George Russells kommentarer etter kollisjonen med Valtteri Bottas i dagens løp.

Wolff kaller det pi**preik når Russell hevder at han og Bottas ikke ville kollidert om det var «en annen fører» – og sier at den unge engelskmannen har mye å lære.

Russell, som jo er støttet av Mercedes, kolliderte med Bottas på den 32. runden – og de to førerne hadde en opphetet ordveksling ute på banen – og finnen skal ha brukt det internasjonale symbolet for «svært misfornøyd».

LES OGSÅ: Verstappen vant på Imola

Etter løpet fortsatte de to å gi hverandre skylden for det som skjedde.

Bildene inne fra Mercedes-garasjen viste en Toto Wolff som først og fremst var perpleks over hva som skjedde.

– Det er en situasjon som ikke skal oppstå. Valtteri hadde 30 dårlige runder og skulle aldri vært der, men George skulle heller ikke satt inn et sånt forbikjøringsforsøk – særlig når banen tørket opp. Det å ta en sånn risk, særlig med en Mercedes foran ham. For enhver ung fører som utvikler seg, er det viktig å ikke miste det overordnet perspektiv. Så han har fortsatt litt å lære, sa en oppgitt Wolff.

Russell innrømmer at diskusjonen var opphetet.
– Vi er begge voksne menn, og vi har diskutert det. La det kjølne litt. Jeg er sikker på at han er like frustrert over meg som jeg over ham. Når du kjører i over 300 kilometer i timen, er det ikke så mye som skal til. Det er ikke bare farten, det er også fartsforskjellen, sa Russell.

LES OGSÅ: Førere med Honda-motor nærmer seg straff

Det som imidlertid har frustrert Wolff er en annen uttalelse fra engelskmannen.
– Jeg hadde sikkert 50 km/t høyere hastighet enn ham og skulle kjøre forbi. Han befant seg på et sted i feltet der han ikke normalt skal være.  Om det hadde vært en annen fører er det ikke sikkert han hadde gjort det samme.

Wolff legger ikke skjul på hva han mener om den påstanden.

– Det er pi**preik. Situasjonen er ikke spesielt trivelig for oss for å være ærlig. Det er en stor smell. Bilen er bare å avskrive, og i en situasjon med kostnadskutt er det ikke akkurat det vi trenger – og det kan også begrense mulighetene våre til å gjøre oppgraderinger. At han mister kontrollen på den fuktige banen og sørger for å ta ut begge bilene var ikke akkurat det vi forventet.

Russell har vært en del av Mercedes siden 2017 og ble hentet opp av Mercedes for å erstatte en COVID-19-syk Hamilton i Sakhir Grand Prix i fjor.

– Du må se at det er en Mercedes og at det er vått – det innebærer en viss risiko å forsøke å kjøre forbi. Oddsene var på hans side uansett – banen var i ferd med å trøke opp. Jeg ønsker ikke at han skal forsøke å bevise noe for oss.  Det er en ting jeg vet etter å ha kjent Valtteri i fem år – han prøver ikke å bevise noe, sier Wolff.

Dommerne vurderte situasjonen mellom de to som en “racing incident” og ingen av de to førerne ble straffet.