Hjem Nyheter Alonso gir opp jakten på Triple Crown

Alonso gir opp jakten på Triple Crown

Foto: Alpine
Det kan se ut som om drømmen til Fernado Alonso om å vinne Indianapolis 500 og dermed sikre seg Triple Crown er i ferd med å briste.

Fernando Alonso er tilbake i F1, og vil ikke få muligheten til å kjøre Indianapolis 500 i år. Spanjolen har forsøkt å vinne klassikeren tre ganger, i 2017, 2019 og i 2020. Mest imponerende var han i sitt første forsøk der han ledet 27 runder, men fikk motorproblemer og endte på 24. plass.

LES OGSÅ: Klart for nytt løp i USA

I 2019 klarte han ikke å kvalifisere seg, mens han i fjor ikke var i stand til å prege løpet og endte på 21. pass for Arrow McLaren SP. Dermed kan det se ut som det bare blir nesten for Alonso som likevel kan si seg fornøyd med å ha vunnet både 24-timersløpet på Le Mans og Monaco Grand Prix.

Spanjolen har hatt en tøff start på F1-sesongen, og begynner nok å innse at det å vinne Indianapolis 500 er mer krevende enn han kanskje trodde.

LES OGSÅ: Tettere enn på lenge

– Det kommer alltid til å være en drøm for meg å vinne Triple Crown – men Indianapolis 500 er ikke noe du kjører bare for moro skyld. Jeg vet ikke om jeg kommer til å gjøre det igjen, ikke fordi noen sier at jeg ikke kommer til å klare det – men fordi jeg ikke vet om jeg har motivasjonen som kreves for å gjøre det, sier Alonso.