Hjem Nyheter USA får sitt andre F1-løp

USA får sitt andre F1-løp

F1 skal til Miami. Til tross for store protester har arrangørene signert en 10-årsavtale som gir F1 ytterligere ett løp i USA på kalenderen.

Etter at den første planen om et løp nede langs stranda ble avvist av byens myndigheter, har ma kommet til en løsning som gir oss Miami Grand Prix i området rundt hjemmebanen til Miami Dolphins: Hard Rock Stadium. Der skal det bygges en 5,41 kilometer lang bane med en blanding av skarpe og raske svinger.

Toto Wolff: Pisspreik

Selv om det er bekreftet at løpet vil gå neste år, er det ikke bestemt noen dato for løpet – men F1-sjef Stefano Domenicali, forventer at det blir i på våren – og dermed før løpet i Austin. Det er sannsynlig at F1 ønsker å holde disse løpene på to forskjellige tidspunkt i sesongen, for å maksimere interessen for sporten i USA.

– USA er et viktig og stort marked for oss, og vi er særdeles fornøyd med den økte interessen Formel 1 har fått. Det å kjøre ytterligere ett løp i USA vil selvsagt være svært viktig for oss. Vi har jobbet tett med teamet fra Hard Rock Stadium og FIA for å sørge for at det blir en bane som byr på spennende racing, og at det ivaretar hensynet til de som bor i området.

Tom Garfinkel, som er sjefen for Hard Rock Stadium, sier at de har jobbet tett med banedesignere for å lage en bane som både de og FIA tror vil produsere noen av de beste løpsopplevelsene på kalenderen.