Hjem Nyheter Innrømmer strategiblemme

Innrømmer strategiblemme

Foto: Scuderia Ferrari Press Office
Ferrari innrømmer at de brukte feil strategi for Carlos Sainz i Portugal Grand Prix, noe som kostet ham poeng.
Spanjolen endte med 11. plass på Portimao, og Ferrari valget med å la ham kvalifisere på myke dekk i Q2 også påvirket løpsstrategien hans.
Til tross for en lovende start fra femte startposisjon, ramlet han stadig bakover etter at sikkerhetsbilen hadde vært ute.
Målet for Ferrari var å slå Lando Norris i McLaren for første gang denne sesongen, og derfor forsøkte de to ulike strategier for sine førere.
Charles Leclerc, som startet fra åttende, gikk fra medium til de harde dekkene, mens Sainz gikk fra de myke til medium i et forsøk på en undercut på Norris, noe som viste seg å være mislykket.
Etter å ha stoppet på 20. runde, fant Sainz, som kjørte sitt tredje løp for Ferrari, at dekkene holdt for dårlig, selv på en bane med lav dekkslitasje.
Strategisjefen i Ferrari, Inaki Rueda, sier at målet var å slå Norris.
– Våre to førere startet med forskjellige dekk, Carlos på de myke og Charles på medium. Etter at vi fikk situasjonen med sikkerhetsbil, var begge bak Norris og vi måtte forsøke noe. Vi stoppet Carlos etter 20 runder og tvang på den måten Norris til å stoppe på runden etter. I mellomtiden hadde Charles fri bane og kunne ligge ute i fem runder til før vi tok ham inn for å legge på de harde dekkene. Vi trodde medium ville fungere best, men flere sjåfører – blant dem Carlos slet med graining på dekkene. Vi trodde han skulle kunne avslutte med noen gode runder på slutten, men dekkene ble for dårlige.
Sainz sier at målet var å pushe hardt, men fikk problemer med grepet.
– I ettertid viste det seg at det å pushe så tidlig var feil, og at vi nok burde valgt en annen strategi,