Hjem Nyheter Dennis satte standarden på første trening

Dennis satte standarden på første trening

Foto: Red Bull
Den første offisielle treningen i årets Formel 3 ble unnagjort fredag formiddag, et 45-minutters pass som er den eneste oppvarmingen førerne får før alvoret braker løs med kvalifisering senere på fredag.

Det er knyttet stor spenning til Dennis Haugers andre sesong i Formel 3-sesong, hvor han i et lengre intervju med Parc Fermé torsdag kunne avsløre at selvtilliten fikk seg en knekk etter fjorårets knalltøffe debutsesong i Formel 3, og hvordan han har jobbet for å få denne på plass igjen.

LES OGSÅ: Innrømmer strategiblemme

Mye tyder i alle fall på at både selvtillit og forberedelsene er på rett plass, for under helgens eneste treningspass klinte Dennis Hauger like gjerne til med en – nokså relativt – soleklar bestetid blant feltets 30 førere. Den norske Prema-føreren klokket tiden sin inn med over 0,2 sekunders forsprang til franske Victor Martins. Frederik Vesti tok tredjetiden. Til sammenlikning skilte det forøvrig bare syv tideler fra andretiden og ned til 19. tiden blant førerne.

Løpsformatet i Formel 3 er nytt for året. Kvalifiseringen som kjøres fredag utgjør startrekkefølgen i søndagens løp. Før dette kjøres det to løp søndag, hvor det første løpet er basert på kvalifiseringen fra fredag – men topp 12 får motsatt startrekkefølge på griden.

Resultatet fra første løp utgjør startgriden til andre løp lørdag, men også er med omvendt rekkefølge på de 12 beste. Lengden på løpene er de samme, for helgen 22 runder eller maks 40 minutter. Søndagens løp er det mest «prestisjefylte» og gir 25 poeng for seier. Under lørdagens to løp, som da har en annen startrekkefølge enn hva kvalifiseringen tilsier, utbetales seierne med 15 poeng per løp.

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no