Hjem Nyheter F3: Pole position til Dennis

F3: Pole position til Dennis

Det ble en strålende sesongstart for Dennis Hauger som sikret seg pole position i årets første F3-kvalifisering.

Det skulle bli nerver i høyspenn og kamp om marginene når kvalifiseringen til årets første Formel 3-helg skulle avgjøres på Circuit de Barcelona-Catalunya. Norske Dennis Hauger hadde åpnet dagen med å være raskest på trening og således markert seg som en av forhåndsfavorittene i sitt første løp for toppteamet Prema.

LES MER: Dennis satte standarden

Og det ble en dramatisk inngang på kvalifiseringen der Dennis Hauger allerede på oppvarmingsrunden holdt på å bli kjørt i siden av en av konkurrentene. Aurskog-gutten holdt imidlertid hodet kaldt og sikret seg sin første rundetid på en nokså beskjeden 10. plass, treningsresultatene tatt i betraktning.

På de to neste forsøkene skulle det bli en tusendelskamp mot Red Bull-kollega og tidligere teamkamerat Jack Doohan. Australieren var kneppet foran nordmannen etter andre forsøk, men tiden tillot et siste forsøk med nye dekk.

Og der leverte Hauger da det gjaldt som mest. Og med intet mindre enn seks tusendelers margin på Doohan, som kjører for Trident. De var også såpass tidlig ferdig med sitt forsøk at det kom flere førere bak og truet tidene deres, men ingen maktet å slå 18-åringen fra Aurskog. Franske Victor Martins, som er Formel 3-debutant i år, var ikke mer enn 61 tusendeler bak Hauger, og det er verdt å nevne at det skiller bare fire tideler mellom de ti beste.

LES MER: Innrømmer strategitabbe

Men dette betyr at Dennis starter fra første startspor i søndagens løp, som gir mest poeng (25 poeng ved seier). Konsekvensen av dagens seier på kvalifiseringen er at han må starte fra 12. startspor under det første løpet lørdag morgen. I det andre løpet lørdag ettermiddag blir startrekkefølgen en omvendt rekkefølge blant topp 12 fra det første løpet. Til sammenlikning gir disse seier i hvert av disse to løpene 15 poeng.

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no