Hjem Nyheter Tsunoda stiller spørsmålstegn ved bilen

Tsunoda stiller spørsmålstegn ved bilen

Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull
Det ble en meget skuffende kvalifisering for Yuki Tsunoda som ble slått ut allerede i Q1.

Etter å ha gitt tydelig beskjed over radio om at bilen var umulig å kjøre, fikk japaneren klar beskjed om å roe seg ned av sin race ingeniør. Etter at han hadde gjort nettopp det, var han ikke lenger like sikker på at det var bilen som var problemet…

På spørsmål etter kvalifiseringen om hva som var problemet, sa Tsunoda at de hadde satt opp bilen på vanlig måte og følte alt var i orden før hans siste forsøk. Han var imidlertid svært overrasket over at han ikke hadde gått videre til Q2.

LES OGSÅ: Hamilton tok pole nummer 100

– Jeg presset ikke spesielt tøft på utrunden heller, det var som normalt. Dekktemperaturen var helt perfekt – men jeg vet ikke – det er jo ikke bak der vi ønsker å være. Bilen er bra nok til enkelt å gå videre til Q2, men jeg slet virkelig i dag, sa Tsunoda til Sky TV.

Tsunoda stilte også spørsmål om oppsettet på hans AlphaTauri AT02 var forskjellig fra bilen til Gasly som sikret 12. beste tid. Han sier at sammenligningen gjør at forskjellen etterlater et «spørsmålstegn».

– Kanskje det skyldes ulik kjørestil – men jeg forstår fortsatt ikke hva som skjedde og hvorfor jeg slet så mye.

Det er andre gang Tsunoda blir slått ut i Q1 – og sesongen har kanskje blitt litt tøffere for japaneren enn det så ut da han sikret seg niende plass i årets første løp. De to siste løpene har ikke gitt ham poeng, med 12. plass på Imola og 15. i Portugal forrige helg.

Oppdatert: Når adrenalinet hadde gått litt ut av kroppen til Tsunoda postet han følgende melding på Twitter: