Hjem Nyheter Bottas: Jeg er ikke her for å slippe forbi

Bottas: Jeg er ikke her for å slippe forbi

Foto: Mercedes / Steve Etherington
Valtteri Bottas innrømmer at han bevisst unnlot å følge teamets beskjed om å la Lewis Hamilton passere ham i Spania Grand Prix.

På den 53. runden ble Bottas bedt over radio om å la Hamilton passere ham for å kunne jakte videre på Max Verstappen.

Hamilton hadde gjort sitt andre pitstop 11 runder tidligere for å sette på et friskere sett med dekk i et forsøk på å ta Verstappen ved å velge en annen strategi.

LES OGSÅ: Historisk seier til Dennis

I stedet for å legge seg til siden og slippe teamkompisen forbi, gjorde finnen det vanskelig for Hamilton og passere – og Hamilton måtte gjøre en mer reell forbikjøring enn teamet nok hadde ønsket seg.

Etter å ha hatt en vanskelig start på sesongen, er det ingen tvil om at Bottas har bestemt seg for å tenke mer på seg selv enn han har gjort tidligere. Bottas holdt også på dette i intervjuet etter løpet, selv om han nok må innse at det også kan få betydning for posisjonen i teamet fremover.

LES OGSÅ: Hamilton vant strategiløp

– Jeg kunne absolutt ha sluppet ham forbi tidligere. Men jeg kjørte mitt eget løp, så du må alltid bruke litt tid på å vurdere ting. Jeg forsøkte å få Charles (Leclerc) ut av pit-vinduet slik at jeg kunne stopp en gang til for å prøve å sikre raskeste runde og et ekstra poeng. Så det eneste jeg tenkte på var mitt eget løp. Det var ikke så mye snakk om det over radioen. De bad meg om å ikke hindre ham for mye, men som jeg sier – jeg kjørte mitt eget løp. Jeg er ikke her for å slippe forbi folk, jeg er her for å kjøre race.