Hjem Nyheter Hamilton: Husker du Ferrari?

Hamilton: Husker du Ferrari?

Foto: Wolfgang Wilhelm - Mercedes-AMG
Lewis Hamilton sier at han ikke bryr seg om hvem han kjemper mot – men sier han har stor respekt for Max Verstappen.

Det har blitt en sesong med tøffere konkurranse enn hva Lewis Hamilton har hatt de siste årene, Så langt denne sesongen har briten kjempet hjul mot hjul med Max Verstappen, som virkelig har vist at han vil gjøre alt han kan for å hindre at Hamilton tar sin åttende VM-tittel.

Før dagens løp i Barcelona er det bare åtte poeng som skiller de to rivalene.

LES OGSÅ: Straff til Dennis etter kollisjon

Daværende teamkollega Nico Rosberg var den siste som slo Hamilton over en hel sesong, og selv om flere har forsøkt har briten vært i en egen klasse.

Riktignok hadde Ferrari en svært konkurransedyktig bil i 2017 og 2018, men Sebastian Vettel gjorde noen feil som bidro til at Hamilton tok tittelen med forholdsvis god margin.

– Nå kjemper vi mot et team som leverer på øverste nivå, og har en bil som kan vinne mesterskapet, en bil som kanskje er raskere enn vår. Max er ekstremt rask og konkurransedyktig. Han er sulten på å vinne titler, og han har mer erfaring enn noen gang. Men jeg bryr meg egentlig ikke om hvem jeg kjemper med, om det er en teamkompis eller en annen fører. Jeg har drevet med racing lenge og kjempet mot mange rivaler – husker du Ferrari, sa han med et smil til spanske Marca.

Han roser teamet som allerede har forbedret bilen mye denne sesongen, og innrømmer at de var bakpå under testing i Bahrain før sesongen.

LES OGSÅ: Hamilton tok pole nummer 100

Kan ikke stole på andres feil

Årets resultater har blitt hjulpet av at Red Bull også har gjort noen åpenbare feil, men Hamilton sier at det er opp til Mercedes å forbedre seg – og at de ikke kan stole på andres feil.

– Jeg kjenner teamet mitt og vet hva de er i stand til. Testingen gikk ikke så bra, og vi så at avstanden opp til Red Bull var stor – men vi har vært bedre til å utnytte racehelgene. Det viser hvor viktig det er å være fokusert på arbeidsoppgavene – vi kan alltid gjøre ting bedre. Vi kan ikke stole på at andre gjør feil, vi har en god bil – men den har sine svakheter. Derfor forsøker vi alltid å forbedre oss – og setter oss stadig høyere mål.

Gjensidig respekt

Også Max Verstappen sier at han elsker den tette racingen, og sier at de to har en gjensidig respekt for hverandre. Det mener han er helt avgjørende for de to å kjempe så tett som de gjør denne sesongen.

– Når du stoler på hverandre kan du kjempe mye hardere. Jeg tenker aldri at «nå kommer vi til å krasje» – jeg stoler fullt ut på Lewis og vet at vi gir hverandre nok plass.

Hamilton sier at han har samme opplevelse av den tøffe kampen mellom de to.
– Jeg er helt enig. Det handler selvsagt om respekt, og at fighten er tett, men fair. Det er det som skaper fantastisk racing og bedre førere – jeg tror vi kommer til å bevege oss på kanten, men tror ikke noen av oss ønsker at vi skal gå over grensen.