Hjem Nyheter Hamilton vant strategiløp

Hamilton vant strategiløp

Foto: LAT Images - Mercedes
Kampen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen fortsetter, og Mercedes og Red Bull skulle nok en gang ha hver sin fører i hovedrollen under Spania Grand Prix på Circuit de Barcelona-Catalunya søndag ettermiddag.

Det er disse to som har sjonglert mellom å ta første- og andreplassene hittil i år, og søndagens løp skulle bli intet unntak.

Max Verstappen hadde dog den beste startposisjonen og kom seg forbi Lewis Hamilton på halvdristig vis inn i første sving på første runde. Verstappen fikk dratt fra, men Red Bull bestemte seg tidlig for at Verstappen skulle gjøre kun ett pitstop denne løpet. Og da Hamilton lå tett i tett på nederlenderen var det tid for å tenke alternativt hos Mercedes.

– Vi har gjort dette før, sa raceingeniør «Bono» på teamradioen til Hamilton da han fikk beskjed om å ta et ekstra pitstop for å få friskere og bedre dekk på bilen.

LES OGSÅ: Dennis tok historisk F3-seier

Han lå i overkant av 22 sekunder bak Verstappen, med like mange runder igjen, og måtte da spise seg inn over sekundet på runden for å være på skuddhold. Det viste seg å være easy-peasy for Hamilton og Mercedes da Verstappen og Red Bull aldri svarte på Hamiltons pitstop.

– Da jeg lå så nære som jeg gjorde, så skjønte jeg at dekkene ville gå til slutt. Jeg ville prøve å ta vare på dem, men vi gamblet i stedet. Uansett hadde vi en plan om å ta to mediumdekk klare for to pitstopp, og vi vet av erfaring at kun ett pitstop her tøft i dette løpet, sa Hamilton i intervju med Jenson Button etter målgang.

Løpet ble i stedet avsluttet med en kamp om løpets raskeste rundetid ved at både Verstappen, Valtteri Bottas, Charles Leclerc og Sergio Perez satte på et ekstra sett med softdekk for å sette løpets raskeste rundetid. Dette ekstrapoenget endte dog opp hos Verstappen. Valtteri Bottas tok tredjeplassen i løpet og klatret med det opp til tredjeplassen også sammenlagt, mens Hamilton øker sin ledelse på Verstappen med hele 14 poeng.

Saken er levert av Parcferme.no – abonner på Norges beste side om bilsport nå!