Hjem Nyheter Straff til Dennis etter kollisjonen i andre løp

Straff til Dennis etter kollisjonen i andre løp

Foto: Red Bull
Det gikk fra vondt til verre for Dennis Hauger, som ikke bare fikk ødelagt løpet sitt, men nå også blir straffet av FIA.

Det ble en høydramatisk avslutning på ettermiddagsløpet, og det andre løpet for helgen, i sesongåpningen av Formel 3 i Spania. Dennis Hauger hadde kjørt seg opp fra femte startposisjon og kjempet med Matteo Nannini om seieren da to runder gjenstod.

LES OGSÅ: Nesten for Dennis i Barcelona

Hauger lå på andreplass og hadde siktet innstilt mot å ta ledelsen da han forsøkte seg på innersiden av italieneren i HWA Racelab. Det endte med et sammenstøt der Hauger hektet i bakhjulet på Nannini, etterfulgt av at Nannini snurret og tok med seg frontvingen til nordmannen.

FIAs jury har kikket nærmere på hendelsen og ga Dennis Hauger ansvaret og skylden for det som skjedde. Etter å ha studert videodokumentasjon og snakket med de involverte parter, konkluderer FIA at «fører i bil nummer 1 hadde det fulle ansvaret for kontakten, der han mistet kontrollen på bilen etter å ha truffet kerbsen på trangeringspunktet i sving 1».

LES HOS PARCFERME.NO: Tårevåt befrielse for Dennis da han skjønte at pole position var et faktum

Dennis får med det en ti sekunders tidsstraff som legges på totaltiden av løpet, dog uten sportslig betydning ettersom han uansett fikk løpet ødelagt etter kollisjonen og havnet nede på en 25. plass. I tillegg belønnes han med to såkalte straffepoeng fra FIA, et prikkesystem hvor man kan få inntil 12 straffepoeng før man får ett løps utestengelse om dette antallet overskrides over en hel Formel 3-sesong.

Saken er levert av Parcferme – abonner på Norges beste side om bilsport nå!