Hjem Nyheter Tyrkia kom og forsvant – Østerrike overtar

Tyrkia kom og forsvant – Østerrike overtar

Foto: Steve Etherington
Vi rakk bare så vidt å glede oss over en retur til Tyrkia for kontrabeskjeden kommer – smittesituasjonen gjør at vi i stedet får to løp i Østerrike og at Frankrike Grand Prix flyttes frem.

Det er ikke lenge siden vi fikk beskjed at Tyrkia skulle erstatte Canada Grand Prix – nå sørger altså pandemien for å endre kalenderen på nytt.

HØR: Nyeste versjon av Viaply Motor Pod

Tidligere i uken ble det kjent at Storbritannia har satt Tyrkia på rødlista, noe som gjør at alle som kommer fra landet må i karantene i 10 dager. Det blir naturlig nok et problem i og med at de fleste F1-teamene har sin base i Storbritannia.

Dette er ikke den eneste stor endringen, det betyr også at Frankrike Grand Prix blir flyttet frem til 20 juni – og en uke før det første av de to løpene i Østerrike.

Dermed er vi tilbake til løp tre helger på rad – slik vi nesten ble vant til gjennom en komprimert 2020-sesong.

Døren står imidlertid på gløtt for Tyrkia, ettersom de nå, sammen med Kina, står på listen over baner som kan ta over løp på kort varsel om vi skulle få flere avlysninger.

– Vi hadde sett frem til å kjøre i Tyrkia, men reiserestriksjonene gjør at det ikke er mulig å gjøre i juni. F1 viser igjen at vi er i stand til å snu oss rundt og gjøre raske endringer, og vi er svært fornøyd med å få til et dobbelløp i Østerrike, sier F1-sjefen Stefano Domenicali.