Hjem Nyheter Perez: Oppfatningen av Verstappen i media er feil

Perez: Oppfatningen av Verstappen i media er feil

Foto: Mark Thompson / Getty Images/ Red Bull Content Pool
Red Bull-fører Sergio Perez sier bildet media tegner av Max Verstappen som en dårlig teamkompis er fullstendig feil.

Perez som er den den tredje teamkompisen til Max Verstappen på like mange år, har hatt en tøff sesongstart for sitt nye team, riktignok sikret han andre startspor på Imola, men har manglet racepace og ligger allerede 48 poeng bak Verstappen i førermesterskapet.

Flere saker i media den siste uken, også her i Norge, har hevdet at Verstappen er misfornøyd med Perez og fremstiller nederlenderen som verdens verste teamkompis.

LES OGSÅ: Sånn blir tidene for den første sprinthelgen

Nå svarer Perez på saken:
– Jeg er positivt overrasket over holdningene til Max. Jeg kjente ham litt fra tidligere, vi har kjørt mot hverandre i mange år. Men når du kjører sammen med ham i ett team, bruker du mye mer tid sammen og blir bedre kjent. Det imaget han har utad, og hvordan han er som person er helt forskjellig. Han er lett å snakke med, selvsagt ønsker han å være rask – og selvsagt ønsker han å vinne – men han er ingen av de tingene du leser om i media. Det gjør at jeg er meget imponert over Max.

Perez har bare signert en ettårsavtale med Red Bull – og han innrømmer at han må levere for å kunne fortsette.

– Jeg ser på dette som en mulighet til virkelig å kunne ta ut potensialet mitt som fører, i en av de beste bilene i ett av de beste teamene. Det eneste jeg kan gjøre er det jeg alltid har gjort, gi alt og utnytte alle muligheter som jeg får.

LES OGSÅ: Tyrkia kom og forsvant

Meksikaneren sier at utfordringen hans så langt er å tilpasse kjørestilen si til de ulike banene.
– Hvordan du kjører bilen på de forskjellige banene varierer mye. Det er ikke sånn at du lærer noe i Spania og så funker det like bra i Monaco – akkurat nå er det dette jeg sliter mest med.

Etter et par tøffe løp håper Perez på en smertefri helg i Monaco. Mercedes har vunnet tre av fire løp denne sesongen, nå er Red Bull på jakt etter å slå tilbake når sirkuset flytter inn i Monaco.

Forholdene i Monaco ligner ikke på noe annet på kalenderen, og den lave farten kan slå positivt ut for årets RB16B tror Perez.

– Jeg ser frem til Monaco – særlig med denne bilen. Det bør være en meget god mulighet for en seier, sier Perez.