Hjem Nyheter Ferrari raskest første dag i Monaco

Ferrari raskest første dag i Monaco

Ett av de mest legendariske og prestisjefylte løpshelgene i Formel 1 står for tur når de er tilbake i Monacos trange gater etter at fyrstedømmet måtte avstå fra fjorårets kalender. Og like fullt som Monaco kanskje var savnet på terminlisten i fjor, så var det også for mange et savn ikke å se Ferrari høyt opp på listene gjennom deres mildt sagt svake sesong.

I 2021 derimot kan det være en aldri så liten gjensynsglede for dem som både liker Monacos Grand Prix, men også er glad i Ferrari. For det oste blodrødt av tempoet under den første dagen av Monacos Grand Prix, som tradisjonen tro gjennomførte sine to første treninger på en torsdag.

Riktig nok var det Sergio Perez i Red Bull som var raskest på første fritrening, med Carlos Sainz jr. på andreplass med drøye tidelet bak, etterfulgt av Max Verstappen med ytterligere fem hundredeler. Men det var virkelig tegn til at Ferrari har fått opp tempoet for første gang på godt og vel 1,5 år – men girkassetrøbbel for hjemmefavoritten Charles Leclerc gjorde at monegaskeren ikke fikk satt noen ordentlig tid i første trening.

Under andre trening torsdag ettermiddag bekreftet dog begge Ferrari-bilene at Sainz sitt tempo på ingen måte var noe blaff. Men denne gangen var det Leclerc selv som klinte til med bestetid rundt gatene han selv har vokst opp i, intet mindre etterfulgt av teamkameraten fra Spania med ett tidel. Vi må nesten fire tideler ned for å finne Lewis Hamilton på en tredjeplass.

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no